Antena 3 CNN Actualitate Cultură Colecţie impresionantă de tablouri, găsită în casa unei femei care ar fi lucrat pentru familia Ceauşescu - VIDEO

Colecţie impresionantă de tablouri, găsită în casa unei femei care ar fi lucrat pentru familia Ceauşescu - VIDEO

Muzeul Bucureşti este mai bogat cu o colecţie impresionantă de obiecte de artă care în ultimii 30 de ani au stat într-un apartament de 50 de metri pătraţi. De acum, avem posibilitatea să vedem, într-o expoziţie numită "Grundbock", lucrări de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.

Colecţie impresionantă de tablouri, găsită în casa unei femei care ar fi lucrat pentru familia Ceauşescu - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
23 Ian 2020   •   10:51

Proprietara colecţiei de tablouri a murit în 2014. Ecaterina Grundbock a fost translator şi ar fi lucrat şi pentru familia Ceauşescu. Femeia a trăit singură în ultimii ani din viaţă şi nu a avut moştenitori. Vecinii au plătit întreţinerea imobilului ani de zile după moartea proprietarei, iar pe uşă au fost puse sigilii. Totul pentru a păstra în siguranţă obiectele de artă.

Celebrul tablou ''Car cu boi'' de Grigorescu s-ar afla şi el în colecţia Grundbock. Toate lucrările din colecţie au o valoare uriaşă, mai ales că au fost pătrate în condiţii optime.

Muzeul Municipiului Bucureşti în că inventariază obiectele de artă găsite în imobilul din Bucureşti. Planul este ca apoi să organizeze o expoziţie din afara ţării.

Colecţie impresionantă de tablouri, găsită în casa unei femei care ar fi lucrat pentru familia Ceuşescu

 

 

 

×
Subiecte în articol: tablouri Ecaterina Grundbock colectie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close