Antena 3 CNN Actualitate Locale Combinezoane prinse cu scotch, pentru cadrele medicale trimise la pacienți cu coronavirus în Câmpulung Moldovenesc: Suntem amenințați cu dosare penale

Combinezoane prinse cu scotch, pentru cadrele medicale trimise la pacienți cu coronavirus în Câmpulung Moldovenesc: Suntem amenințați cu dosare penale

Imagini revoltătoare surprinse în România. Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc este trimis la un caz de infectare cu coronavirus în combinezon prins cu bandă adezivă.

Combinezoane prinse cu scotch, pentru cadrele medicale trimise la pacienți cu coronavirus în Câmpulung Moldovenesc: Suntem amenințați cu dosare penale
08 Apr 2020   •   13:58

Asta pentru că matarialele sanitare pe care le au la dispoziție de acolo sunt mult prea mici și nu pot fi folosite altfel. Cei de la Serviciul de Ambulanță s-au plâns de faptul că trebuie să folosească banda adezivă pentru a acoperi rupturile costumelor.

”Motivul e că echipamentele sunt toate venite pe o măsură. Noi nu suntem toți la fel, unul e mai gras, altul mai slab. Ați văzut ce s-a petrecut. E tura care s-a dus aseară la un caz covid-19 confirmat.

Nu e primul caz. Problema e de mult timp. Noi nu am fost testați să vedem dacă avem sau nu virusul. Am avut colegi simptomatici care au fost forțați să vină la muncă. Noi nu știm dacă suntem purtători sau nu.

Nimeni nu a venit să ne întrebe de când a început pandemia să vadă dacă avem ceva. A avut un mare curaj colega mea să spună ce s-a petrecut. Noi suntem amenințați. Nu avem voie să spunem nimic, suntem amenințați cu procuratură, dosare penale.”, a zis asistenta exclusiv pentru Antena 3.

 

Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a făcut mărturisiri cutremurătoare marți, la Sinteza Zilei. Femeia a povestit cum se luptă ea și colegii ei de pe ambulanță pentru a le oferi pacienților lor o șansă la viață, în condițiile în care spitalele din Suceava sunt supraaglomerate, iar echipamentul lor de protecție este precar. 

”Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă, Într-un tarziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase.

În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție.”,a spus femeia.
 

×
Subiecte în articol: Câmpulung Moldovenesc coronavirus
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close