Antena 3 CNN Actualitate Justiție Comisarul-șef Traian Berbeceanu, achitat de toate acuzațiile

Comisarul-șef Traian Berbeceanu, achitat de toate acuzațiile

Comisarul-șef Traian Berbeceanu, achitat de toate acuzațiile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Iun 2016   •   13:33

Comisarul-șef Traian Berbeceanu a fost achitat de toate acuzațiile, după doi ani de la trimiterea în judecată a dosarului care ține cu sufletul la gură breasla polițiștilor și a magistraților, iar fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, potrivit hunedoaralibera.ro. De asemenea, Alin Munteanu a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar Nicolaie Cean, la trei ani

Decizia de joi a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă.

Procesul în care Traian Berbeceanu este, în același timp, parte vătămată și inculpat, este unul de o complexitate rar întâlnită în practica judiciară. Cauza este rezultatul conexării a două dosare: unul instrumentat de procurorii DIICOT și altul instrumentat de DNA. Ambele au ajuns pe rolul instanței în aceeași zi.

Traian Berbeceanu a fost ţinut în arest aproximativ o lună. Procurorii au anunţat, în 16 iulie 2014, trimiterea în judecată a lui Berbeceanu, sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în inscrisuri sub semntură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

Tot în 2014, fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, fostul procuror Nicolaie Cean şi ofiţerul Alin Muntean au fost trimişi în judecată pentru fabricarea dosarului fostului şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT în perioada 7 decembrie 2009 - 15 august 2013, în prezent pensionat, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, şi pe Alin Mirel Muntea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar au fost cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie 2013.

Citiți și Povestea comisarului Berbeceanu
 

×
Subiecte în articol: Alba Iulia achitare Traian berbeceanu
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close