Antena 3 CNN Actualitate Comisia SRI din Parlament cere un raport scris al Serviciului privind datele pe care le deţine despre coronavirus

Comisia SRI din Parlament cere un raport scris al Serviciului privind datele pe care le deţine despre coronavirus

Comisia pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) va solicita SRI un raport scris referitor la datele pe care le deţine privind coronavirusul, a anunţat marţi Marian Cucşa, vicepreşedintele acestui for.

Comisia SRI din Parlament cere un raport scris al Serviciului privind datele pe care le deţine despre coronavirus
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Feb 2020   •   15:09

"Astăzi am avut o şedinţă a Comisiei de control asupra activităţii SRI, am luat decizia să trimitem o solicitare SRI pentru a ne pune dispoziţie toate datele pe care le au despre ce înseamnă coronavirusul şi, dacă sunt riscuri, care sunt riscurile să pătrundă pe teritoriul României, care sunt măsurile care s-au luat, dacă au informaţii şi dacă au informat beneficiarii legali de informaţii despre posibilitatea pătrunderii virusului pe teritoriul României. E o măsură care vine pentru a preveni şi să nu mai reacţionăm ca urmare a unor evenimente care s-au petrecut şi am decis să solicităm şi audierea responsabililor de la SRI, pentru a ne prezenta raportul pe care îl vor trimite în scris. Până luni, am solicitat să ne trimită în scris un raport pe ceea ce înseamnă fenomenul coronavirus şi marţi, la ora 12,00, să audiem pe cineva de la SRI pe acest subiect", a precizat Cucşa.

El a adăugat că măsurile privind depistarea virusului dispuse pe aeroporturi ar trebui extinse şi la celelalte puncte de acces în ţară.

"Ministrul de Interne a spus că a luat măsuri pe aeroporturi. Se intră şi terestru în ţară, turişti din Germania, din Franţa, au fost cazuri. Cred că trebuie luate măsuri şi la punctele de acces în ţară, terestru şi maritim", a arătat Cucşa.

Deputatul a menţionat că, în acest caz, a solicitat preşedintelui României convocarea CSAT, pentru că e o problemă de siguranţă naţională.

"Am solicitat preşedintelui României convocarea CSAT, pentru că e o problemă de siguranţă naţională şi am văzut multe bâlbe din partea Guvernului şi îmi doresc să fie tratat subiectul cu maximă seriozitate. În cursul zilei de ieri (n.r. - luni) am trimis scrisoarea preşedintelui pentru a-l ruga să convoace CSAT pe acest subiect", a mai spus Cucşa.

 

×
Subiecte în articol: comisia SRI coronavirus
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close