Antena 3 CNN Actualitate Consultări între președintele Iohannis și premierul Cioloș, înainte de Consiliul UE. Ce vrea România

Consultări între președintele Iohannis și premierul Cioloș, înainte de Consiliul UE. Ce vrea România

Consultări între președintele Iohannis și premierul Cioloș, înainte de Consiliul UE. Ce vrea România
27 Iun 2016   •   10:39

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește luni cu premierul Dacian Cioloș, înainte de a pleca la Bruxelles, pentru primul Consiliu European pe tema Brexit. Iohannis a avut încă de vineri o ședință de urgență cu premierul, guvernatorul BNR și liderii partidelor politice, pentru a stabili strategia României.

Reporterul Antena 3 Maria Toader a explicat că poziția României în acest context este clară.

"Președintele României a anunțat încă de vineri: România vrea să rămână în cadrul UE și să meargă alături de restul statelor membre pentru un proiect european reformat, unul care să aibă la bază o poziție activă din punct de vedere al României.

România vrea loc la masa negocierilor și să apere atât drepturile naționale dar și drepturile muncitorilor români care trăiesc și lucrează în Marea Britanie.

Președintele Klaus Iohannis spune că a primit asigurări că economia României nu este afectată pe termen scurt de Brexit. În acest moment, moneda României a suferit un șoc mic, dar gestionabil, din partea BNR."

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close