Antena 3 CNN Actualitate Locale 10 containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanta Sud Agigea

10 containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanta Sud Agigea

Zece containere încărcate cu deșeuri au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea.

10 containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanta Sud Agigea
de Maria Zărnescu    |    07 Mai 2021   •   16:59

Containerele au fost aduse din Germania pentru o firmă din județul Prahova, care efectuează activități de import în România.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au anunțat vineri că nu au permis intrarea în țară a 10 containere cu deșeuri importate de o firmă din Prahova.

În urma verificărilor , oamenii legii au descoperit că, de fapt, era vorba de 200 de tone de deșeuri de metal, hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și chiar bucăți de azbest. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului deşeurilor şi fals în declaraţii, iar deşeurile au fost returnate în Germania.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, comisarii împreună cu polițiștii de frontieră au controlat vineri deșeurile din 10 containere importate de o firmă din Ploiești.

În acestea se găseau deșeuri amestecate -metalice, hârtie, textile, cauciuc, lemn, precum și deșeuri periculoase, precum baterii și bucăți azbest, care nu pot fi reciclate.

„A fost luată măsura nepermiterii intrării în țară a deșeurilor, acesta fiind transport ilegal de deșeuri. Mai mult decât atât, nu s-au prezentat documente care să însoțească transferul deșeurilor Anexa VII, iar societatea unde ar fi trebuit sa ajungă deșeurile nu avea instalație de reciclare autorizată. La acțiune a participat și un reprezentant Frontex”, a transmis Garda de Mediu Constanța, potrivit Mediafax.

Reprezentanții instituției precizează că în perioada următoare se vor verifica toate celelalte 70 de containere aflate în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea, provenite din Germania, și importante de firma din Prahova.

 

×
Subiecte în articol: containere deseuri port Constanța
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close