Antena 3 CNN Actualitate BREXIT. Corina Crețu: Este o situație fără precedent, Europa trebuie să demonstreze solidaritate acum

BREXIT. Corina Crețu: Este o situație fără precedent, Europa trebuie să demonstreze solidaritate acum

BREXIT. Corina Crețu: Este o situație fără precedent, Europa trebuie să demonstreze solidaritate acum
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Iun 2016   •   21:23

Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, că BREXIT reprezintă o situaie fără precedent, cu foarte multe situații delicate de administrat.

“Este un moment foarte greu, pentru britanici și pentru alți cetățeni europeni, pentru români. Astăzi, de la prima oră a dimineții, președintele Juncker, președintele Schulz, Donald Tusk, mai mulți oficiali s-au întâlnit și s-a luat o poziție comună. Ideea principală a fost aceea de unitate a celor 27 de state care au rămas. Este important să existe această solidaritate și la nivelul celorlalte țări, pentru că acum urmează o serie de decizii importante. Un rol extrem de important îl vor avea guvernele naționale. Inclusiv cel al României, care va trebui să negocieze măsurile pentru români.”

“Va fi un Consiliu European miercuri. Așteptăm acum ca guvernul Marii Britanii să oficializeze rezultatul cât de curând. David Cameron a spus că nu va face acest demers și fără această notificare din Marea Britanie nu se poate merge mai departe. Este o situație fără precedent.”

“Au fost declarații referitoare la accelerarea procesului, pentru că nu există niciun interes ca această incertitudine să se prelungească”, a explicat Corina Crețu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close