Antena 3 CNN Actualitate Cozi uriașe la spitale: 'Eram programată să-mi fac un test de corona și nu pot să intru'

Cozi uriașe la spitale: 'Eram programată să-mi fac un test de corona și nu pot să intru'

Peste 80 de persoane s-au strâns în această dimineață în fața spitalului Militar. Fie că aveau programare, fie că au venit pentru rețetă, oamenii au stat la coadă ore întregi. Timpul de așteptare a crescut pentru că mulți pacienți nu au respectat ora programării, dar și din cauza triajului epidemiologic obligatoriu înainte de a ajunge la consultație.

Cozi uriașe la spitale: 'Eram programată să-mi fac un test de corona și nu pot să intru'
04 Iun 2020   •   16:44

Mulți pacienți erau veniți din provincie, iar cei mai mulți aveau programare la medici oncologi.

”Eram programată să-mi fac un test de corona și nu pot să intru cu programare făcută, trecută pe listă.”, a declarat o femeie care aștepta la coadă.

Valeriu Gheorghița, medic infecționist Spitalul Militar a declarat că timpul lung de așteptare este pentru siguranța pacienților: ”În momentul de față este important să transmitem un mesaj foarte clar, acela că ne dorim să asigurăm o singuranță a actului medical și a pacienților care se adresează spitalului. Pentru a menține acest nivel de siguranță, având în vedere caractisticile pancienților noștri, și vorbim despre pacienți oncologici, pacienți imunodeprimați, pacienți cu boli cronice debilitante, este foarte important să respectăm un anumit circuit.”, a spus acesta.

Medicul spune că, la nivelul spitalului, au fost depistați pacienți cu coronavirus, asimptomatici, care veniseră pentru alte tipuri de servicii medicale.

Cozi uriașe la spitale: 'Eram programată să mi fac un test de corona și nu pot să intru cu programare făcută'

 

 

 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close