Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii din Constanţa, scoşi cu poliţia din biserică, după ce s-au îmbulzit la slujbă

Credincioşii din Constanţa, scoşi cu poliţia din biserică, după ce s-au îmbulzit la slujbă

Credincioşii din Constanţa care erau prezenţi la Biserica Sf. Ecaterina, au fost scoşi cu poliţia de la slujbă. Totul s-a întâmplat în timp ce Înalt Prea Sfinţitul Teodosie le vorbea oamenilor. Polițiștii au intervenit, pentru că în lăcașul de cult se aflau prea multe persoane față de numărul permis de regulile în vigoare. Mai mult, Teodosie i-a instigat pe constănțeni să încalce restricțiile și să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei, deși autoritățile au decis ca la sărbătoare să paticipe doar localncii din comuna în care se află peștera Sf. Andrei.

Credincioşii din Constanţa, scoşi cu poliţia din biserică, după ce s-au îmbulzit la slujbă
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ghețea    |    25 Noi 2020   •   16:00

A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor la Biserica Sfânta Ecaterina din Constanţa, la scurt timp, după ce Instanţa a decis să păstreze restricţiile pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

Oamenii s-au îmbulzit la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului. 

În timp ce agenții de poliție se luptau să îi convingă pe oameni să rămână dinstanțați, Înalt Prea Sfințintul Teodosie îi ruga să încalce regulile. 

Tribunalul Constanța a respins cererea arhiepiscopului de a permite organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei. Restricțiile de pandemie impun ca la pelerinaj să participe numai locuitorii din comuna Ion Corvin, la 80 de kilometri de Constanța.  

Pelerinajele de Sfânta Parascheva de la Iași și Sfântul Dimitrie din București s-au desfășurat de asemenea, sub restricții de pandemie.

Astăzi, în jurul orei 9.30, polițiștii Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaș de cult din municipiul Constanța, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecție sanitară.

La fața locului au ajuns polițiștii și jandarmii constănțeni, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

Forțele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecție și nu respectau măsurile de distanțare socială. Acestea au fost sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei.

×
Subiecte în articol: Constanța slujba biserica credinciosi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close