Antena 3 CNN Actualitate Cum arată noua gară de la Aeroportul Otopeni. Ce schimbări s-au făcut în pandemie

Cum arată noua gară de la Aeroportul Otopeni. Ce schimbări s-au făcut în pandemie

O echipă a Antenei 3 a filmat în premieră din Turnul de Control al aeroportului Otopeni noua staţie de tren care ar putea fi gata la sfârşitul lunii august. Când va fi inaugurată, pasagerii vor putea ajunge în doar 20 de minute din Gara de Nord la aeroport, fără să mai aibă emoţii că ar putea pierde avionul din cauza aglomeraţiei de pe DN1

Cum arată noua gară de la Aeroportul Otopeni. Ce schimbări s-au făcut în pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Diana Ionescu    |    03 Iul 2020   •   16:03

Noi curse au fost introduse de la 1 iulie pe aeroportul Otopeni, dar fluxul de pasageri este departe de cel dinaintea pandemiei. Sunt 50 de zboruri pe zi, faţă de 4-500, câte erau în mod normal în această perioadă. 

Cum va arăta noua stație de tren de pe Aeroportul Otopeni 

De la stația de tren se vine pe o rampă, se coboară în parcare iar prin parcare vor fi amenajate două pasarele pentru conexiunea cu terminalul de sosiri, respectiv mai departe cu terminalul de plecări. Într-o fază a doua a acestui proiect urmează să se facă o pasarelă de conexiune directă între stația de tren și corpul de legătură între sosiri și plecări, o pasarelă modernă acoperită. 

Îmbunătățirile făcute pe perioada pandemiei

În afară de ceea ce s-a investit pentru fluxul de pasageri, s-a lucrat în anumite zone la reparații. S-au modernizat grupurile sanitare și va fi o nouă cale de rulare. 

Cum arată noua gară de la Aeroportul Otopeni

×
Subiecte în articol: aeroportul Otopeni gara pandemie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close