Antena 3 CNN Actualitate Cum vor vota românii pe 27 septembrie. Măsurile de siguranţă sanitară pe care alegătorii trebuie să le respecte

Cum vor vota românii pe 27 septembrie. Măsurile de siguranţă sanitară pe care alegătorii trebuie să le respecte

Pandemia schimbă regulile pentru alegerile locale din 27 septembrie. Autorităţile au pus la cale un plan prin care, alegătorii să respecte toate măsurile de siguranţă sanitară, într-un spaţiu închis. Toate aceste măsuri pentru a evita pe cât posibil creşterea numărului de infectări.

Cum vor vota românii pe 27 septembrie. Măsurile de siguranţă sanitară pe care alegătorii trebuie să le respecte
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2020   •   21:30

''În secţiile de votare vor trebui amenajate circuite separate de intrare și de ieșire, toți alegatorii vor trebui sa poarte obligatoriu masca de protecție și să se dezinfecteze la intrarea în secție'', spune Vasile Marcu, reporter Antena 3.

La scrutinul din luna septembrie, alegătorii își vor lua singuri buletinele de vot iar ştampila va fi dezinfectată după fiecare utilizare.

Sunt măsuri stricte prin care autorităţile speră să ţină pandemia sub control iar votanţii să fie cât mai în siguranţă.

Numărul cabinelor de vot va fi redus pentru se putea respecta măsura distanţării sociale

De alftel, în secţia de votare vor intra un număr redus de alegători.

Persoanele din grupele de vârstă cu risc vor avea orare speciale în care se vor putea prezenta la vot, iar anul acesta va dispărea şi autocolantul de pe spatele cărtii de identitate care atesta că o persoană a votat.

Sunt reguli şi în ceea ce priveşte campania electorală. Membrii de partid sau voluntarii vor purta măşti şi mănuşi pentru a reduce riscul de transmitere a virusului. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.

×
Subiecte în articol: alegeri romani masuri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close