Antena 3 CNN Actualitate Barna: Dosarul 10 august ar putea ajunge la CEDO. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară

Barna: Dosarul 10 august ar putea ajunge la CEDO. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară

Vicepremierul Dan Barna se declară stupefiat de decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge definitiv cererea de redeschidere a dosarului 10 august. 

Barna: Dosarul 10 august ar putea ajunge la CEDO. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Mar 2021   •   10:08

El a spus într-un interviu pentru G4 Media că i-a cerut ministrului Justiţiei să intervină, în caz contrar dosarul va ajunge la CEDO. 

"Şi eu am fost atunci în piață, sunt filmulețele pe Facebook, cu gazele, cu lacrimile șiroind, cu toată revolta, cu oamenii bătuți. E o decizie dezamăgitoare a justiției. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume asta e, o decizie inexplicabilă, mă rog, foarte greu de explicat.

Barna: Totdeauna mai există o cale, CEDO este una dintre ele

Stelian (Stelian Ion, ministrul Justiţiei - n.r.), am vorbit și astăzi cu el, va ieși într-o conferință de presă să explice tehnic, deși nu e rolul ministrului Justiției să comenteze deciziile judecătorilor, asta e o altă situație. Mă aștept ca și CSM să aibă un punct de vedere față de o hotărâre cel puțin stupefiantă (...).

Era evident că a fost complet în afara legii ce s-a întâmplat acolo, să ți se spună că totul e în regulă și nu e nimeni vinovat este… O să iasă într-o conferință de presă într-un termen foarte scurt pentru a ne spune toate concluziile cel puțin administrative dinspre minister (...).

Totdeauna mai există o cale. CEDO este una dintre ele, într-adevăr. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară", a spus vicepremierul Dan Barna, potrivit g4media.ro.

În ultimele două zile, lumea politica, dar și cea juridică, fierbe. Politicienii, în frunte cu Klaus Iohannis, au cerut explicații pentru această decizie, în timp ce judecătorii se scandalizează pe reţelele de socializare și în CSM, că niciodată nu au întâlnit o asemenea presiune. Practic, acuză că li se impune cum să judece. 

Președintele Iohannis cere explicații, de urgenţă, în Dosarul 10 august

Klaus Iohannis intervine în justiţie după ce dosarul 10 august a fost clasat. Preşedintele i-a cerut ministrului Justiţiei să facă toate demersurile şi să explice public de ce s-a ajuns la închiderea acestei spete. 

Şi premierul Florin Cîţu a atacat decizia dată de judecătorul care a clasat dosarul violenţelor, spunând că va avea o discuţie cu Stelian Ion pentru a vedea ce căi de atac sunt posibile. 

Ministrul Justiţiei ar urma să iasă cu o declaraţie de presă în legătură cu acest subiect. Stelian Ion a declarat că a cerut CSM să vină cu o pozitiţie privind apărarea independenţei justiţiei. CSM a sesizat inspecţia judiciară privind clasarea dosarului cu violenţele din 10 august 2018.

×
Subiecte în articol: Dan Barna dosar 10 august Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close