Antena 3 CNN Actualitate Dan Negru și Dumitru Prunariu, surpriză de Ziua Internațională a Cosmonauticii Pilotate

Dan Negru și Dumitru Prunariu, surpriză de Ziua Internațională a Cosmonauticii Pilotate

De Ziua Internațională a Cosmonauticii Pilotate, compania națională de zbor, TAROM, alături de Dan Negru, au celebrat această zi de importantă națională alături de Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a ajuns în spațiul cosmic.

Dan Negru și Dumitru Prunariu, surpriză de Ziua Internațională a Cosmonauticii Pilotate
Sursa foto: Facebook / TAROM
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2021   •   17:26

Anul acesta, se împlinesc 40 de ani de când acesta a ieşit din stratosferă. Dan Negru i-a pregătit o surpriză de proporţii directorului de zbor Tarom, Cătălin Prunariu. Mai exact, i-a adus un copilot surpriză, pe tatăl său, Dumitru Prunariu. Astfel, de ziua internaţională a Cosmonauticii cei doi au zburat împreună.

Anul acesta, pe 14 mai, se implinesc 40 de ani de cand Dumitru Prunariu a ajuns în cosmos. Este primul si singurul roman care a ajuns in spatiul cosmic. Dumitru Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 în 1981 şi a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

"12 aprilie - Ziua Internațională a Cosmonauticii Pilotate (conform Organizației Națiunilor Unite)

Chiar dacă sărbătoarea are nume diferite în mai multe țări, precum "Ziua Internațională a Zborului Spațial Uman" sau chiar "Ziua Mondială a Aviaţiei şi a Cosmonauticii", data de astăzi este importantă pentru întreaga omenire fiind aniversați 40 de ani de când pilotul și cosmonautul Iuri Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spațiu.

Profitând de această ocazie, am zis să-i facem o supriză plăcută directorului de zbor #TAROM, comandantul Cătălin Prunariu și să-i aducem un nou membru în echipajul zborului #RO607. Aflați despre cine este vorba în video! Îi mulțumim, pe această cale, lui Dan Negru pentru sprijinul acordat", a scris compania TAROM pe Facebook.


×
Subiecte în articol: Dan Negru Dumitru Prunariu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close