Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la manelistul Dani Mocanu. Poliţiştii caută leul rănit folosit într-un videoclip

Percheziţii la manelistul Dani Mocanu. Poliţiştii caută leul rănit folosit într-un videoclip

Percheziţii de amploare mieruri dimineaţă, în dosarul penal deschis după ce un leu rănit apare în videoclipurile manelistului Dani Mocanu. Poliţişti din cadrul IPJ Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează cercetări în trei locaţii din Argeş şi Ilfov.

Percheziţii la manelistul Dani Mocanu. Poliţiştii caută leul rănit folosit într-un videoclip
de Mariana Zaharia    |    25 Noi 2020   •   08:41

Oamenii legii au în vedere domiciliile lui Dani Mocanu, ale realizatorului videoclipului, cât şi un studio de filmări din judeţul Ilfov. Manelistul şi colaboratorii săi sunt vizaţi pentru infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor. 

Animalul sălbatic este de negăsit de câteva zile, iar două echipaje de la Inspectoratul General din Argeş au ţintit direct cele două locuinţe ale lui Dani Mocanu din localitatea Ştefăneşti. După efectuarea percheziţiei acasă la Dani Mocanu, animalul nu a fost găsit, şi nici artistul nu a fost luat la Parchet, transmite Antena3. Manelistul a ieşit şi a transmis jurnaliştilor prezenţi că nu are nimic de declarat. El a fost uşor ironic spunând că i-a chemat pe oameniii legii la o cafea şi nu ar fi fost vorba despre cercetări într-un dosar penal. De altfel, Dani Mocanu a profitat de ocazie să spună că nu stă de vorbă cu presa deoarece aceasta dă atenţie altor artişti şi nu lui.  

Poliţiştii încearcă să afle unde este animalul, în ce condiţii a fost folosit, cum a fost ţinut în pauzele dintre filmări şi dacă a suferit vreo vătămare.

Cântăreţul de manele a fost surprins de reporteri în faţa casei sale.

''Eu nu vă pot acorda niciun interviu, fiindcă atunci când noi avem nevoie la dumneavoastră, nu sunteţi prezenţi şi daţi valoare altor artişti care nu îşi merită locul.

Dani Mocanu, despre pecheziţiile poliţiştilor: ''I-am invitat la o cafea. Îi aştept. Vă muşcă leul, plecaţi, vă rog'', a spus manelistul.

În urmă cu câteva zile Dani Mocanu promisese că va arăta animalul, declarând că rănile văzute în videoclipul care a trecut de 4 milioane de vizualizări, erau cosmetizate şi nu reale. Până la găsirea leului de către anchetatori nu poate fi confirmată sau infirmată declaraţia manelistului. 

 „În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, a transmis IPJ Argeș.

  

×
Subiecte în articol: Dani Mocanu Argeş leu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close