Antena 3 CNN Actualitate 30 de centre de vaccinare, amenajate în Sectorul 4. Daniel Băluță: Aproape 70% din angajații Primăriei s-au înscris

30 de centre de vaccinare, amenajate în Sectorul 4. Daniel Băluță: Aproape 70% din angajații Primăriei s-au înscris

În sectorul 4 vor exista 30 de puncte medicale, unde locuitorii sectorului se pot vaccina împotriva COVID-19. Centrele vor fi amenajate în 4 zone cheie din sector, majoritatea în marile centre comerciale, și opt în incinta Palatului Național al Culturii.

30 de centre de vaccinare, amenajate în Sectorul 4. Daniel Băluță: Aproape 70% din angajații Primăriei s-au înscris
de Mădălina Ignat    |    15 Ian 2021   •   14:25

”Se lucrează, astfel încât cele 4 zone, extrem de accesibile, pe care le-am ales pentru dezvoltarea centrelor de vaccinare, să fie finalizate până la data de 1 februarie. Discutăm în aceste 4 locații de un număr de 30 de centre de vaccinare, centre ce vor fi deservite de peste 200 de medici, peste 100 de asistente, peste 100 de registratori, un număr, împreună cu celălat personal auxiliar, de aproximativ de 600 de angajați. 

Ceea ce pot să promit este că, din punct de vedere logistic, toate aceste lucruri vor fi finalizate prin efortul întregii echipe implicate, până la data de 1 februarie”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4. 

Primarul a precizat și cum trebuie să procedeze cei care doresc să se vaccineze. 

”Există mai multe modalități prin care oamenii ce vor să se vaccineze pot face lucrul acesta. Prin platforma ministerului Sănătății, prin apelul la numărul de urgență, prin intermediul medicilor de familie. Iar eu le solicit oamenilor ca, în număr cât mai mare, să se vaccineze. 

Sunt extrem de optimist și vă spun acest lucru pentru că, până astăzi, aproape 70% din angajații Primăriei s-au înscris. Mai mult decât atât, campania a început la nivelul centrelor DGASPC din sectorul 4, iar la primul centru, din 60 de ocupanți, 40 de oameni deja s-au vaccinat la această oră. 

Vreau să folosesc această situație pentru a-i invita pe toți locuitorii sectorului 4, ai Bucureștiului, și ai României, să se vaccineze. Vreau să folosesc exemplul propriei mele familii, fratele meu, care este medic la un spital de urgență și a fost în prima linie, deja s-a vaccinat și așteaptă a doua doză de vaccin. Este un lucru foarte important pe care trebuie să îl facem cu toții”, a adăugat primarul. 

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close