Antena 3 CNN Actualitate El este poliţistul arestat după ce şi-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului din Piteşti care a murit după imobilizare

El este poliţistul arestat după ce şi-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului din Piteşti care a murit după imobilizare

Daniel Drăghici, tânărul poliţist arestat după ce şi-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului din Piteşti care a murit după imobilizare, a fost acuzat, în trecut, că ar fi furat din banii unui bătrân înşelat prin metoda "Accidentul".

El este poliţistul arestat după ce şi-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului din Piteşti care a murit după imobilizare
Sursa foto: Poliţia Română
de Alin Tarnovschi    |    19 Apr 2021   •   17:02

În această după-amiază, judecătorii au decis arestarea preventivă a celor doi poliţişti acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte, după ce au imobilizat un bărbat din Piteşti, care a murit sufocat, după ce unul dintre agenţi i-a pus genunchiul pe gât.

Unul dintre agenţi este Daniel Drăghici, un tânăr poliţist cu un trecut presărat cu acuzaţii grave şi mutat în alt judeţ de fiecare dată când a greşit flagrant.

În mai 2018, Poliţia Română l-a prezentat pe Daniel Drăghici ca un erou, pe vremea când acesta era încă un elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina, atunci când a recuperat peste 20.000 de lei, bani cu care un bătrân fusese înşelat prin metoda "Accidentul".

La scurt timp după gestul eroic, Daniel Drăghici a devenit suspectul principal într-o anchetă ce viza dispariţia unor bani din suma pe care bătrânul înşelat o avea în plic atunci când a fost făcut flagrantul.

Astfel, bătrânul a depus o plângere împotriva poliţistului pe care l-a acuzat de furt. Bătrânul a explicat că avea în plic, în momentul flagrantului, suma de 30.000 de lei, iar când banii i-au fost înapoiaţi erau doar 21.800.

Mai mult, în aceeaşi perioadă, poliţistul şi-ar fi cumpărat un laptop.

Poliţistul a scăpat de acuzaţii şi a fost mutat în alt judeţ

Procurorii au descoperit că, la câteva ore după flagrant, poliţistul Daniel Drăghici şi-a cumpărat un laptop, însă ancheta a bătut pasul pe loc. Astfel, după doi ani, în decembrie 2020, plângerea bătrânului a fost clasată pe motiv că nu au existat probe împotriva poliţistului.

Câteva luni mai târziu, respectiv în toamna anului 2018, poliţistul a ajuns la IPJ Ialomiţa, fiind angajat al Poliţiei Ţăndărei, acolo unde a fost sancţionat cu 20% din salariu, după ce a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune.

În vara anului 2020, Drăghici a ajuns la IPJ Argeş, la Secţia 4 din Piteşti, acolo unde a lucrat până în urmă cu câteva zile, atunci când a fost reţinut după ce a fost acuzat că a omorât un bărbat pe care l-a imobilizat şi i-a pus genunchiul pe gât.

Medicii legişti au descoperit că moartea bărbatului din Piteşti a fost una violentă, iar cauza principală a fost asfixia mecanică, ceea ce înseamnă că a fost sufocat până şi-a pierdut viaţa.

×
Subiecte în articol: Pitești Daniel Drăghici politist
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close