Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dar și Har. Dr. Cătălin Costovici: „S-a dublat numărul de cancere față de perioada de după Revoluție. Era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor”

Dar și Har. Dr. Cătălin Costovici: „S-a dublat numărul de cancere față de perioada de după Revoluție. Era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor”

Dar și Har. Dr. Cătălin Costovici: „S-a dublat numărul de cancere față de perioada de după Revoluție. Era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor”
Sursa foto: foto- Pexels
24 Aug 2019   •   00:04

Dr. Cătălin Nicolae Costovici, medic oncolog, a vorbit la „Dar și Har” despre felul în care s-a schimbat, de-a lungul timpului, apariția cancerului. 

„S-a dublat numărul de cancere față de perioada de după Revoluție. Vârsta la care apare această boală a scăzut considerabil. Cancerul era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor. E foarte clar că nu mai e ca la carte. 

Explicațiile sunt multiple. Ritmul de viață în care trăim, alimentația, poluarea, forma de stres, toate vin pe un fond genetic destul de firav și atunci apar aceste drame. Genele noastre care fac față cu brio în general agresiunilor, apropo de celule tumorale care pot să survină, dar organismul are capacitatea de a le intui și a le distruge, dar când avem atâția factori exogeni care vin pe acest sistem, genele nu se mai pot repara și o iau razna. Cred că din cauza aceasta vedem această explozie de cancere. Nu cred că e familie în România care să nu aibă cel puțin un membru bolnav de cancer”. 

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close