Antena 3 CNN Actualitate Justiție De ce a fost arestat Gabriel Berca, fostul consilier al lui Traian Băsescu

De ce a fost arestat Gabriel Berca, fostul consilier al lui Traian Băsescu

De ce a fost arestat Gabriel Berca, fostul consilier al lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iul 2015   •   14:05
Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu promitea că îşi va folosi influenţa pe lângă factorii de decizie din Guvern, pentru alocarea unor fonduri preferenţial către anumite firme, se arată în motivarea Curţii de Apel Bacău privind decizia de arestare preventivă a lui Gabriel Berca
 
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost arestat vineri, prin decizia Curţii de Apel Bacău, hotărârea nefiind definitivă.
 
Judecătorii spun că Gabriel Berca ar fi promis că poate să ajute ca acei bani să ajungă la primărie şi să fie plătite lucrările către firma lui Viorel Rusu. Este vorba despre un contract de 5,6 mil lei, bani care trebuia să ajungă la primăria respectivă.
 
De asemenea, Berca ar fi şi recunoscut anumite întâlniri unde au avut loc aceste discuţii, mai spun judecătorii
 
Este vorba despre fapte care s.ar fi petrecut în perioada 2010-2012, iar atunci, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, ar fi cerut şi primit 180.000 de euro, ca să ajute la finanţarea Primăriei.
 
Judecătorii mai spun, potrivit motivării, că sunt indicii temeinice pentru ca Gabriel Berca să fie arestat.
 
De altfel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi urmeaă să se stabilească un termen la Înalta Curte în acest dosar.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că în cauză sunt probe suficiente din care să rezulte suspiciunea rezonabilă a săvârşirii de către Berca Gabriel a infracţiunii de trafic de influenţă constând în aceea ca i-a promis martorului denunţător, atât direct, în cadrul întâlnirilor publice pe care le-a recunoscut, cât şi prin intermediul lui Banu Mihai, că îşi va folosi influenţa pe lângă factorii de decizie din cadrul Guvernului României pentru alocarea sumelor necesare plăţii contravalorii lucrărilor executate la Şcoala Ardeoani de firma denunţătorului", se arată în Motivarea instanţei.

Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, reţinut pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit 180.000 euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării, a fost arestat preventiv, vineri.

×
Subiecte în articol: Gabriel Berca
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close