Antena 3 CNN Actualitate Justiție Descoperiți. Lucruri care nu se potrivesc în dosarul medicului Mircea Beuran

Descoperiți. Lucruri care nu se potrivesc în dosarul medicului Mircea Beuran

Apar noi informații din dosarul medicului Mircea Beuran, acuzat de luare de mită. Dezvăluirile au fost făcute de Andreea Sava, sâmbătă, la emisiunea „Descoperiți”.

Descoperiți. Lucruri care nu se potrivesc în dosarul medicului Mircea Beuran
de S.T.    |    16 Feb 2020   •   00:27

„În ceea ce privește jurisprudența CEDO în această materie, trebuie învederat că, în esență, instanța europeană acceptă faptul că, datorită gravității deosebite și a reacției publicului față de acestea, unele infracțiuni pot să provoace o tulburare socială de natură a justifica o detenție provizorie, cel puțin pentru un anumit timp. 
În aceste cazuri este necesară o astfel de reacție a autorităților, pentru a nu se crea și mai mult neîncrederea în capacitatea justiției de a lua măsurile necesare pentru prevenirea pericolului pentru ordinea publică, pentru crearea unui echilibru firesc și a unei stări de securitate socială (cauza Letellier c. Franței)”, arată referatul procurorilor în cazul medicului Beuran.

DNA a citat incomplet și pe dos decizia CEDO, a arătat Andreea Sava.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie precizează, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a medicului Mircea Beuran, că măsura se impune pentru a se putea preveni săvârşirea unei alte infracţiuni de către acesta, date fiind funcţiile pe care le deţine, dar şi pentru că există riscul să influenţeze martorii din dosar.

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Medicul este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Descoperiți. Lucruri care nu se potrivesc în dosarul medicului Beuran

×
Subiecte în articol: Descoperiți Mircea Beuran
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close