Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Trei măsuri ale Guvernului care ridică semne de întrebare

Descoperiți. Trei măsuri ale Guvernului care ridică semne de întrebare

Andreea Sava a prezentat, în exlusivitate la Antena 3, un material în care prezintă trei măsuri ale guvernului care ridică semne de întrebare. 

Descoperiți. Trei măsuri ale Guvernului care ridică semne de întrebare
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
26 Ian 2020   •   00:09

Măsura nr 1. Împrumuturi de peste 34 miliarde de lei, adică 7,2 miliarde de euro în doar 3 luni. Lucru care a și provocat convocarea în Parlament la Comisia de Buget-Finanțe a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pentru a da explicații, iar PSD pune deja problema modificării legii, astfel încât Guvernul să fie obligat să ceară aprobarea Parlamentului pentru împrumuturi foarte mari.

Măsura nr 2. Privatizările la care se gândește Guvernul. Dincolo de listarea la Bursă a Hidroelectrica și zvonurile despre CEC Bank, ministrul de Finanțe a vorbit clar despre CFR Călători , iar semne de întrebare a lăsat legate și de TAROM. Informațiile pe surse fiind și în legătură cu Aeroporturi București și Portul Constanța.

Măsura nr 3. Decizii controversate legate de infrastructura mare: Subfinanțarea sau chiar blocarea unor proiecte de infrastructură. Pentru podul de peste Dunăre de la Brăila, autoritățile locale au acuzat că au fost alocate doar 97 de milioane de lei din cele 500 de milioane care erau planificate. 

Pentru cele două autostrăzi din Moldova, Guvernul a anunțat anularea procedurii de parteneriat public privat și că le va face cu fonduri europene. Doar că ministrul Fondurilor Europene declara că nu se poate face Autostrada Unirii cu fonduri din programul european pentru infrastructura mare fiindcă ar însemna că doar acest proiect să înghită toți banii. 

La fel și în cazul Autostrăzii Comarnic-Brașov. Cât despre Autostrada Pitești-Sibiu, construirea ei s-a împiedicat deoarece Comisia Europeană a anunțat că sistează finanțarea, fiindcă e pus în pericol gândacul-croitor.

Urmăriți mai multe în clipul video de mai jos:

Descoperiți. Trei măsuri ale Guvernului care ridică semne de întrebare

×
Subiecte în articol: andreea sava Descoperiți
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close