Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri-șoc despre fuga patronului clubului ”Beirut”, condamnat la opt ani de închisoare

Dezvăluiri-șoc despre fuga patronului clubului ”Beirut”, condamnat la opt ani de închisoare

Dezvăluiri-șoc despre fuga patronului clubului ”Beirut”, condamnat la opt ani de închisoare
20 Noi 2019   •   15:48

Patronul restaurantului Beirut, George Karam, care a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit la domiciliu de către poliţiştii sosiţi să-l conducă la penitenciar, nu s-a prezentat nici la controlul judiciar din 23 octombrie.

Berta Popescu a afirmat, la Antena 3, că George Karam le-a spus anchetatorilor că nu s-a putut prezenta la controlul judiciar pentru că ar fi avut o programare la un medic în București chiar în acea zi, însă le-a adus drept dovadă o scrisoare medicală semnată de un doctor din Slobozia.

”Karam George trebuia să se prezinte la controlul judiciar pe 23 octombrie. Atunci a lipsit de la controlul judiciar. Lucru care, pe lege, judecătorii ar fi trebuit să îi schimbe măsura controlului judiciar cu ce a arestului preventiv. A trimis la instanță, la câteva zile după lipsa lui de la controlul judiciar, o înștiințare către magistrați spunându-le că exact în ziua aceea avea o programare la București, la medic. Susținea că e foarte bolnav. Însă a trimis o scrisoare medicală semnată de un medic din Slobozia. Spunea că a mers la București, dar a adus un document de la un spital din Slobozia. la momentul acela judecătorii nu au luat nicio măsură. Pur și simplu i-au prelungit controlul judiciar. Ultima dată a fost văzut pe 12 noiembrie și de atunci nu se mai știe nimic de George Karam”, a spus Berta Popescu, la Antena 3.

George Karam a fost condamnat definitiv, marți, la 8 ani și o lună de închisoare

"În baza art.38 CP rap.la art.39 alin.1 lit.b din Codul penal cu aplic.art.10 din Legea nr.187/2012 aplică inculpatului Karam George pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci ) ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (3 ani şi 1 lună şi 10 zile), în final inculpatul executând pedeapsa de 8 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare", reiese din minuta instanţei de judecată.

Judecătorii Curţii de Apel au mai decis condamnarea la închisoare cu executare a altor cinci persoane: Pavel Constantin - chiriaş al lui Karam, 7 ani şi 9 luni şi 20 zile; Jurcă Dumitru - instalator, 5 ani şi 6 luni; Zdru Mihaela, 2 ani şi 4 luni; Nirlu Gheorghe, 1 an; Coroianu Florentina Gica, 1 an şi o lună.

Totodată firmele care au executat lucrări de modificare la restaurant, fără a deţine autorizaţii - Middle East Parteners SRL şi Tinel Cristi SRL trebuie să achite amenzi penale de 840.000 de lei, respectiv, 653.333,33 de lei, iar Nirlu Sultana o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Curtea de Apel Constanţa a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale şi materiale.

Restaurantul "Beirut", situat în centrul municipiului Constanţa, a fost distrus de un incendiu, pe 5 aprilie 2014, murind carbonizate tinerele artiste Ioana Nicoleta Cengher (22 ani), Mihaela Tucă (24 ani) şi Nicoleta Vasiliţeanu (23 ani). 

Ele au fost singurele care și-au pierdut viața în timpul incendiului, toate celelalte persoane reușind să se salveze. Tinerele își schimbau hainele pentru a începe programul de dans pe care îl desfășurau în local și lucrau fără forme legale pentru a-și putea continua studiile.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close