Antena 3 CNN Actualitate Doctorul Virgil Musta, avertisment dur: Avem nevoie de un nou blocaj total

Doctorul Virgil Musta, avertisment dur: Avem nevoie de un nou blocaj total

Doar un blocaj total, la nivelul întregii țări, de 2-3 săptămâni, ar putea scădea numărul mare de infectări, avertizează medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Doctorul Virgil Musta, avertisment dur: Avem nevoie de un nou blocaj total
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    21 Oct 2020   •   07:50

Medicul consideră că măsurile luate de autorități pentru a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2 sunt insuficiente și este nevoie de reguli mai stricte. Medicul mai subliniază că România a ajuns în această situație dramatică pentru că cetățenii nu au respectat măsurile de protecție. 

”Poate ar fi bine să blochezi totul, două-trei săptămâni, dar din păcate, este an electoral. Trei săptămâni dacă s-ar bloca, ar fi o măsuri bună, dar nu putem pentru că industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Coronavirus în România, 20 octombrie 2020. Un nou record negativ de îmbolnăviri

Până ieri, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

3.400 cazuri noi - 29.400 teste

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 827 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  Până ieri, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta lockdown
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close