Antena 3 CNN Actualitate Document exploziv care arată haosul de la DSP București. Institutul pentru Situații de Urgență cere ajutorul Ministerului Sănătății

Document exploziv care arată haosul de la DSP București. Institutul pentru Situații de Urgență cere ajutorul Ministerului Sănătății

Antena 3 are dovada că în Direcția de Sănătate București este haos total iar instituția nu este capabilă să își facă treaba și să îi ajute pe cei suspecți de COVID. Sabrina Preda și Sergiu Cora au intrat în posesia documentului prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se plânge Ministerului Sănătății că DSP nu răspunde la telefon.

Document exploziv care arată haosul de la DSP București. Institutul pentru Situații de Urgență cere ajutorul Ministerului Sănătății
de Laura Dinu    |    05 Aug 2020   •   17:50

Pe surse din DSP, Antena 3 are și informații din raportul făcut de Ministerul Sănătății, iar concluzia este clară: DSP nu și-a făcut treaba. 

În primul rând, în document se arată că cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează Ministerul Sănătății despre faptul că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică  nu răspund la telefon. 

”Vă informăm despre situația critică a faptului că la nivelul DSP București nu se poate lua legătura telefonic în vederea întreprinderii demersurilor legale

Astfel, medicul coordonator CNCCI a fost informat că în decursul acestei zile, ora 18.00, întrucât un pacient pozitiv COVID-19 refuza internarea la Spitalul Sfântul Ioan (pacient simptomatic), (...), medicul nu poate contacta DSP București”. 

O altă plângere arată că un pacient a apelat timp de 9 ore la DSP București, timp în care nu a răspuns nimeni la telefon. 

Surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică spun că a fost înfăptuit și un raport cu privire la celelate probleme din cadrul DSP.

Potrivit raportului, procentul de decontare a testelor pentru Municipiul București este de 0%. Mai mult decât atât, medicii epidemiologi nu au trimis către laboratoare listele nominale ale pacienților pe care i-au testat, astfel decontarea nu va fi posibilă nici pe viitor în anumite situații. Cu alte cuvinte, clinicile private și spitalele nu își vor mai recupera niciodată banii cheltuiți pe testările pentru coronavirus. 

Potrivit acelorași surse, testarea bolnavilor de coronavirus s-a făcut într-un mod haotic, motiv pentru care nici anchetele epidemiologice nu au fost făcute în mod corespunzător.

×
Subiecte în articol: dsp
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close