Antena 3 CNN Actualitate Documentul care schimbă tot ce se știa despre campania de vaccinare. Imunizarea profesorilor va fi amânată

Documentul care schimbă tot ce se știa despre campania de vaccinare. Imunizarea profesorilor va fi amânată

Profesorii nu vor fi vaccinaţi înainte de 8 februarie, aşa cum anunţase inițial ministrul Educaţiei.

Documentul care schimbă tot ce se știa despre campania de vaccinare. Imunizarea profesorilor va fi amânată
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Ian 2021   •   11:20

Un document oficial al Comitetului pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare arată că imunizarea cadrelor didactice se amână. Cel mai probabil, aşa cum precizează documentul respectiv, amânarea va fi de cel mult două săptămâni.

”Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată (cel mai probabil, amânarea va fi de maximul două săptămâni)”, se arată în document. 

Mai aflăm din decizie că în zilele de 1 şi 2 februarie, toate persoanele programate la doza I vor fi vaccinate cu serul de la Moderna. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu cei programaţi începând cu data de 7 februarie. 

Vă reamintim că persoanele care au primit prima doza de la Pfizer, trebuie să primească obligatoriu a doua doză cu același vaccin.

Gheorghiță: Se amână cu 10 zile vaccinarea persoanelor care deservesc activități esențiale

Persoanele care lucrează în activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu data de 28 ianuarie. Anunţul a fost făcut marți de dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Decizia amânării imunizării împotriva COVID a fost luată din cauza unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la peste 115.000, a precizat medicul militar.

Vaccinare anti-COVID amânată cu 10 zile pentru anumite categorii de persoane

"Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu", a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiță.

Cauza, lipsa dozele de ser pentru imunizare. "Avem un deficit de doze de 117.000.

Acest deficit este generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie am recepționat cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând de fapt 93.340 doze", a explicat medicul Gheorghiță.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a dat asigurări că se va menține același ritm pentru restul persoanelor programate și a precizat că există dozele de rapel pentru persoanele vaccinate până acum.

×
Subiecte în articol: profesori vaccinare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close