Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbați au semănat șase hectare de canabis, în Morteni, Dâmbovița

Doi bărbați au semănat șase hectare de canabis, în Morteni, Dâmbovița

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, după ce au semănat șase hectare de teren agricol cu plante și semințe de canabis și au crezut că nu îi va prinde nimeni. Totul s-a întâmplat în comuna Morteni din județul Dâmbovița.

Doi bărbați au semănat șase hectare de canabis, în Morteni, Dâmbovița
Sursa foto: Poliția Română
de Alin Tarnovschi    |    25 Sep 2020   •   16:18

Polițiștii SCCO Dâmbovița și procurorii DIICOT au aflat despre cultura inedită semănată de cei doi bărbați la marginea comunei Morteni și nu le-a venit să creadă că suspecții au fost în stare să cultive droguri pe o suprafață de șase hectare.

"Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefești și au  pus  în executare 7 mandate de aducere.

Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă și o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conținut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați.

Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum.

Doi bărbați, de 52 și 44 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcției Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, brigăzilor de combaterea a criminalității organizate din Ploiești și București, precum și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

×
Subiecte în articol: Morteni Dambovita
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close