Antena 3 CNN Actualitate Doi miniştri din guvernul Orban, la o întâlnire cu un inspector cu COVID-19. FOTO şi VIDEO

Doi miniştri din guvernul Orban, la o întâlnire cu un inspector cu COVID-19. FOTO şi VIDEO

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie şi cel de la Mediu, Costel Alexe, ar putea fi în pericol de a se contamina cu coronavirus, după ce s-au întâlnit cu un inspector judeţean confirmat, ulterior, cu COVID-19.

Doi miniştri din guvernul Orban, la o întâlnire cu un inspector cu COVID-19. FOTO şi VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    15 Iul 2020   •   12:31

Şefa de la Educaţie, Monica Anisie, s-a întâlnit luni cu un inspector şcolar de la Iaşi care, după numai o zi, a fost testat pentru COVID-19, pentru că nu se simţea bine. Persoana a fost confirmată pozitiv, marţi seara.

DSP Iaşi face anchetă epidemiologică 

Este vorba despre un inspector şcolar de la Iaşi, cu funcţie de conducere. La aceeaşi întâlnire de luni, care a avut loc în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, a participat şi ministrul Mediului, Costel Alexe. 

"În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19. În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.), toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice", au anunţat reprezentanţii DSP Iaşi.

Alexe și Anisie, contacții unui inspector cu COVID

Cei doi miniştri spun că ei nu fac parte din această anchetă, pentru că ei nu au avut contact fizic cu inspectorul şcolar.

Pe imaginile din clipul video se vede, însă, cum ministrul Educaţiei dă mâna cu inspectorul confirmat cu coronavirus.

La întâlnire, s-a respectat distanţa fizică

Potrivit lor, la întâlnirea dintre cei doi miniştri ai cabinetului Orban şi inspectorul confirmat ulterior cu COVID s-a respectat distanţa fizică.

"În timpul vizitei, s-au respectat toate normele, iar pe definiţia de contact pe care o are metodologia DSP-ului nu se pliază nicicum contactul cu doamna ministru", a spus Luciana Antoci, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close