Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Dorel Săndesc: ”Ministerul Sănătății a tăiat cu 65% bugetul pentru ATI. Este inacceptabil, avem nevoie de bani acum” 

Dr. Dorel Săndesc: ”Ministerul Sănătății a tăiat cu 65% bugetul pentru ATI. Este inacceptabil, avem nevoie de bani acum” 

Deputatul PSD Alexandru Rafila a dezvăluit că Ministerul Sănătății, sub conducerea lui Vlad Voiculescu, a tăiat cu 65% finanțarea pentru locurile de Terapie Intensivă la începutul anului.

Dr. Dorel Săndesc: ”Ministerul Sănătății a tăiat cu 65% bugetul pentru ATI. Este inacceptabil, avem nevoie de bani acum” 
de Andreea Cigolea    |    17 Apr 2021   •   13:05

Rafila a explicat că informația o are de la Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Medicul a confirmat în durect la Antena 3. 

”Noi am făcut memorii prin care am arătat că este inacceptabil ca acum când suntem în plin puseu de cazuri în secțiile de ATI, când toată lumea recunoaște că este o problemă la ATI, când toți ne cheamă la luptă, ministerul să ne cheme la luptă, să ne taie din muniție. Avem promisiuni, însă noi avem nevoie de bani acum, nu să îi primim în a doua jumătate. Avem nevoie de sprijin acum!” a spus dr. Săndesc la Antena 3.

”E noaptea minții! Noi numărăm paturile ATI și reducem finanțatea acetui sector”

”Mi se pare un lucru absolut inexplicabil: în momentul în care s-a discutat despre bugetarea acestor paturi ATI, la începutul acestui an, de către dl ministru Voiculescu - și asta e declarația președintelui Societății de ATI, dl prof Săndesc - a scăzut bugetul cu cât credeți? Cu 65%! Adică a lăsat doar o treime din buget pentru terapie intensivă în plină criză și când valul 3 se prefigura că va apărea. 

Asta e noaptea minții! Noi numărăm paturile și reducem finanțatea acetui sector. Nici nu mai poți să mai funcționezi, nici nu mai contează câte paturi sunt dacă eu nu am finanțare să le fac funcționale. Ministerul săntății (a luat decizia) când a propus bugetul pentru anul ăsta. Eu nu am știu de chestiunile astea... Asta demonstrează, nu știu, puteți dvs să o calificați... Mi se pare iresponsabilă o astfel de chestiune. Trimiți oamenii la luptă, dar le confiști puștile” a declarat Rafila, la B1.

×
Subiecte în articol: Dorel Săndesc
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close