Antena 3 CNN Actualitate Locale Dosar penal în cazul plecărilor din Cluj-Napoca. Procurorii vor analiza contractele românilor

Dosar penal în cazul plecărilor din Cluj-Napoca. Procurorii vor analiza contractele românilor

Procurorii vor analiza contractele românilor care au plecat să muncească în Germania.

Dosar penal în cazul plecărilor din Cluj-Napoca. Procurorii vor analiza contractele românilor
de S.T.    |    10 Apr 2020   •   13:47

Aproape 2.000 de români au ajuns joi la Cluj-Napoca, în plină stare de urgență, de unde au plecat spre Germania, după ce au stat ore bune, unul lângă altul, în parcarea Aeroportului.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca au transmis, vineri, un comunicat de presă prin care confirmă deschiderea unui dosar penal în acest caz.

Totodată, Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că va elabora o procedură pentru organizarea grupurilor de muncitori sezonieri care trebuie să plece către alte ţări.

”Având în vedere ultimele evenimente petrecute în cursul zilei de 9 aprilie 2020 pe Aeroportul  Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în legătură cu care Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor sunt realizate verificări  privind o serie de  aspecte care intră în aria de competenţă a structurilor din subordinea Ministerului. Astfel, ministrul Lucian Bode a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din judeţele de domiciliu ale cetăţeniilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj. Prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) se va verifica raportarea acestor curse ocazionale efectuate de operatori de transport rutier”, a transmis, vineri, Ministerul Transporturilor.

 

×
Subiecte în articol: dosar Cluj aeroport
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close