Antena 3 CNN Coronavirus Dosar penal pentru șefa DSP Gorj, după dezvăluirile Antena 3

Dosar penal pentru șefa DSP Gorj, după dezvăluirile Antena 3

Dosar penal pentru șefa DSP Gorj. Ivanov Carmen a fost demisă de către ministrul Sănătății, Victor Costache, după scandalul izbucnit pe tema persoanelor carantinate de la Gorj, ca urmare a expunerii la noul coronavirus.

Dosar penal pentru șefa DSP Gorj, după dezvăluirile Antena 3
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Feb 2020   •   19:58

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu este constituit un dosar penal pentru neglijență în serviciu pe numele fostului director al DSP Gorj. Este vorba despre Carmen Ivanov, care a fost demisă astăzi de ministrul Sănătății.

"În acest moment, Direcția de Sănătate Publică din Gorj comunică către Centrul de Comandă din Gorj că nu există nicio persoană din carantină. Nici măcar nu există un centru. Însă, Ministerul Sănătății comunică faptul că sunt 123 de persoane în carantină, când autoritățile din Gorj spun că sunt doar izolate la domiciliu. Vorbim de județul Gorj, județul în care există primul român infectat cu coronavirus din România. Cu siguranță, cei care conduc DSP Gorj dau explicații în fața ministrului pentru faptul că au comunicat niște cifre, o statistică, total greșite", a dezvăluit Sabrina Preda, reporter Antena 3.

S-au făcut raportări false către Ministerul Sănătății cu privire la persoanele care se aflau izolate.

O informare falsă ar fi aceea că din comuna Prigoria au fost prelevate 35 de probe, însă doar 29 au fost în realitate. 

O alta acuzație este aceea că anumite persoane din Gorj ar fi fost bagte în carantină, dar ele se aflau de fapt izolate la domiciliu. Mai există și o informație potrivit căreia directorul DSP ar fi dispus prelevarea de probe preferențial de la anumite persoane și a neglijat persoanele care au intrat în contact direct cu tânărul infectat cu coronavirus, potrivit sursei citate mai sus.

Șefa DSP Gorj a fost demisă, după scandalul cu Ministerul Sănătății pe tema coronavirusului

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close