Antena 3 CNN Actualitate Drumul de la poalele muntelui Ceahlău, inaugurat cu fast de autoritățile din Neamț

Drumul de la poalele muntelui Ceahlău, inaugurat cu fast de autoritățile din Neamț

Autorităţile din Neamţ au tăiat panglica la inaugurarea cu fast a unui drum judeţean. O şosea aflată chiar la poalele muntelui Ceahlău. Locuitorii şi oficialii din administraţie cred deopotrivă că drumul proaspăt deschis revitaliza turismul în zonă.

Drumul de la poalele muntelui Ceahlău, inaugurat cu fast de autoritățile din Neamț
de Georgiana Adam    |    25 Sep 2020   •   11:55

După zeci de ani în care a fost închis şi dat uitării, drumul de la poalele muntelui Ceahlău a fost deschis circulaţiei cu reabilitările de rigoare.

"Am reușit, după 20 și ceva de ani, să deschis acest drum județean extrem de important pentru locuitorii de pe valea muntelui, de pe valea Bistriței. Termenul de implementare a acestui proiect era de 24 de luni și am reușit să îl facem în mai puțin de opt luni", a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Prezent la inaugurare, fostul ministru al Transporturilor susţine că, odată cu investiţiile în drumuri, Piatra Neamţ va deveni un pol al turismului.

"Dacă nu avem infrastructură, nu putem să dezvoltăm turismul. E principala condiție ca acest județ cu un potențial colosal să se dezvolte și acel motor se numește infrastructura. Tocmai de aceea am și investit, împreună cu domnul președinte Arsene, pe drumurile naționale, sume pe care acest județ le merita", a declarat Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor.

Şi locuitorii cred că inagurarea drumului impulsionează turismul.

Înainte să fie dat în folosinţă, drumul a fost... binecuvântat de un sobor de preoţi.

×
Subiecte în articol: Neamţ Ceahlău
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close