Antena 3 CNN Actualitate DSP extinde ancheta în focarul COVID cu tulpină nouă de la Şcoala 28. Au fost recoltate încă 11 probe 

DSP extinde ancheta în focarul COVID cu tulpină nouă de la Şcoala 28. Au fost recoltate încă 11 probe 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a decis, duminică, să fie extinsă ancheta epidemiologică de la Şcoala generală nr. 28 din sectorul 2 al Capitalei.

DSP extinde ancheta în focarul COVID cu tulpină nouă de la Şcoala 28. Au fost recoltate încă 11 probe 
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Ian 2021   •   14:10

În plus, s-au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă acum rezultatul.

10 cazuri COVID-19 au fost confirmate până acum la această şcoală, iar două dintre ele sunt cu noua tulpină de Sars CoV-2. Pentru celelalte probe, se aşteaptă rezultatul.

Femeia de la care se bănuieşte că ar fi plecat infectarea cu coronavirus este angajată ca personal nedidactic al şcolii şi s-ar fi ocupat de o masă festivă organizată de directorul unităţii de învăţământ, la care au participat mai mulţi profesori.

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate la Antena 3, de o angajată a şcolii care nu ar fi participat la acea masă dată de director.

Angajat şcoală, acuzaţii: Şcoala a anunţat târziu DSP şi a raportat mai puţine cazuri

"Pe 19 ianuarie, după ora 9 seara, am fost înştiinţaţi prin mesaj că sunt mai multe cazuri COVID în şcoală şi să nu venim la şcoală. 

Foarte târziu, şcoala abia miercuri, pe 20 ianuarie, a anunţat DSP că sunt 4 cazuri, dar erau mai multe, în jur de 9-10. Oamenii acuzau simptome, iar directorul şcolii a fost ultimul care s-a testat, deşi strănuta, nu purta mască.

Ştiu că a primit un pachet din Anglia şi a dat o masă în şcoală, de Sf. Ion.

Oricum nu se purta mască. El este suspectat că a adus acest virus (...)

Aici e vorba de zădărnicirea combaterii bolilor", a spus o angajată a şcolii nr.28, duminică, la Antena 3.

Cîmpeanu, după focarul COVID din Capitală: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Antena 3, că decizia redeschiderii şcolilor din 8 februarie rămâne, chiar dacă la Şcoala nr. 28 din sectorul 2 al Capilatei a fost depistat un focar cu noua tulpină de COVID-19.

"Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, fiind foarte atenţi şi prudenţi, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialiştii DNP, MS şi INSP", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

La şcoala nr. 28 din Capitală, au fost descoperite 10 cazuri COVID, două dintre acestea sunt confirmate cu tulpina nouă, iar pentru celelalte urmează să vină rezultatul analizelor.

×
Subiecte în articol: tulpina noua şcoală
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close