Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. De ce e bine să facem o ecografie abdominală o dată pe an

Sfat de sănătate. De ce e bine să facem o ecografie abdominală o dată pe an

Am ieșit din starea de urgență, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne îmbulzim la cabinetele medicale. Astăzi vedem când este recomandată o ecografie abdominală și ce implică acest procedeu. Radiologul Ioana Voiculescu ne ajută să înțelegem când avem nevoie de o ecografie abdominală și ce boli putem descoperi cu ajutorul acestei analize.

Sfat de sănătate. De ce e bine să facem o ecografie abdominală o dată pe an
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    26 Mai 2020   •   09:31

"Este necesară o dată pe an, în plus este şi o metodă neiradiantă, doar că nu putem vedea patologiile oricărui organ foarte bine ecografic. Tot ce ar putea exista ca patologie la nivelul tractului gastrointestinal - esofag, stomac, intestin subţire sau intestin gros, ecografic nu putem identifica prin limitele acestei metode, dar avem alte metode", a spus medicul Ioana Voiculescu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Se văd bine însă organele care au ţesut, adică ficatul, splina, pancreasul, uterul, ovarele, vezica urinară, vezica biliară. 

"Astfel, se pot vedea leziuni la nivelul ovarelor sau tumori chistice. E necesar să facem această ecografie abdominală", a sfătuit medicul.

Atunci când se merge la ecografie, cu patru ore înainte nu se mănâncă, dar se bea multă apă, ca să fie vezica plină şi uşor analizabilă.

Sfat de Sănătate. Când facem o ecografie abdominală

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close