Antena 3 CNN Actualitate Ediție explozivă "Sinteza zilei". Denunțul-cheie din dosarul lui Dan Barna

Ediție explozivă "Sinteza zilei". Denunțul-cheie din dosarul lui Dan Barna

Ediție explozivă "Sinteza zilei". Denunțul-cheie din dosarul lui Dan Barna
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Oct 2019   •   23:07

Ediție explozivă "Sinteza Zilei". Mihai Gâdea a prezentat, marți, un document exclusiv, în premieră națională: denunțul-cheie din dosarul lui Dan Barna.

"E un denunț de la care pornește totul, pornește dosarul care ajunge în cele din urmă la Dan Barna", a explicat Mihai Gâdea.

"Vorbim despre un dosar care a început în 2014 cu privire la acel proiect din Sebeș destinat persoanelor cu handicap. Sunt doi oameni - unul dintre ei chiar are un handicap, cel care s-a și angajat la Consiliul Județean Alba în acest proiect.

Am vorbit astăzi cu el - după un an a ajuns la concluzia că, practic, acel proiect nu era pentru ei, ci era un proiect prin care se încerca să fie deturnate fonduri. Cel puțin asta susține denunțătorul Zsolt Ozsvath", a spus Berta Popescu, senior editor Antena 3.

Deși denunțul a fost înregistrat în anul 2014, Zsolt Ozsvat a fost chemat la audieri abia în mai 2015. Apoi a fost chemat din nou în ianuarie 2018.

"Practic, în tot acest timp dosarul a stat în nelucrare în mare parte, doar că de-a lungul verificărilor au descoperit procurorii - și spun asta în ordonanța pe care au dat-o - anumit infracțiuni și au decis să extindă urmărirea penală cu privire la faptul că în implementarea de către CJ Alba au fost folosite documente false, inexacte, administratorii societăților ofertante necâștigătoare audiați în calitate de martori negând participarea la procedura de achiziție.

Aici este vorba despre acele licitații trucate. Și au extins urmărirea penală cu privire la aceste infracțiuni, au disjuns și au făcut un nou dosar care a fost în lucrare până în 2019 când l-au clasat", a subliniat Berta Popescu.

 

sursa: captura Antena 3/Sinteza Zilei

sursa: captura Antena 3/Sinteza Zilei

sursa: captura Antena 3/Sinteza Zilei

sursa: captura Antena 3/Sinteza Zilei

sursa: captura Antena 3/Sinteza Zilei

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna Sinteza Zilei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close