Antena 3 CNN Actualitate Cum faci să iei bani de la stat pentru electrocasnice noi

Cum faci să iei bani de la stat pentru electrocasnice noi

Programul Rabla pentru electrocasnice ar putea fi schimbat. Veţi putea cere bani de la stat şi veţi primi vouchere şi pentru electrocasnicele care consumă mai mult curent, nu doar pentru cele care se încadrează la categoria energetică A. Ministerul Mediului vrea ca statul să achite până la jumătate din preţul maşinilor de spălat, al televizoarelor sau frigiderelor care consumă puţin curent, adică sunt rentabile energetic.

Cum faci să iei bani de la stat pentru electrocasnice noi
Sursa foto: Agerpres
de Vlad Ungar    |    15 Apr 2021   •   13:24

Dacă vreți să schimbați electrocasnicele vechi care consumă mult curent, cu unele noi veți putea cere bani de la stat pentru asta, prin programul Rabla pentru electrocasnice.

Veți primi vouchere cu valori diferențiate în funcție de clasa de eficiență, pornind de la clasa C, conform unui proiect de ordin aflat în dezbatere la Ministerul Mediului. 

Valoarea suportată de către stat nu va putea depăși 50% din prețul mașinii de spălat, a televizorului sau a frigiderului. 

Sumele pe care le vor primi cei interesați să-și înlocuiască electrocasnicele sunt: 

1.pentru mașinile de spălat rufe: 300 lei , 250 lei și 200 lei , în timp ce, în prezent, este prevăzută doar suma de 300 lei pentru cele cu eficiență energetică cel puțin A++; 

2. pentru mașinile de spălat rufe cu uscător, care nu erau prevăzute până acum: 500 lei , 450 lei și 400 lei; 

3. pentru televizoare, mașini de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice și congelatoare: 400 lei , 350 lei și 300 lei , în timp ce, în prezent, este prevăzută doar suma de 400 lei pentru cele cu eficiență energetică cel puțin A, pentru televizoare și cel puțin A++, pentru restul electrocasnicelor enumerate. 

Consultați AICI valoarea tuturor voucherelor.

×
Subiecte în articol: electrocasnice bani de stat vouchere
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close