Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei: Fotograful care surprinde peisaje spectaculoase

Eroul Zilei: Fotograful care surprinde peisaje spectaculoase

Un actor din Sibiu realizează cele mai înduioșătoare fotografii cu peisaje și oameni din România. Jeno Major este actor la Teatrul Gong din Sibiu, iar în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru fotografie.

Eroul Zilei: Fotograful care surprinde peisaje spectaculoase
Sursa foto: Facebook / Jeno Major
de Laura Dinu    |    22 Ian 2021   •   15:40

De atunci străbate România și surprinde peisaje care iți taie răsuflarea. Imaginile lui au primit premii internationale și unele au fost preluate de National Geographic.

Răsărituri în Bucovina, ceața ridicându-se deasupra unui sat, copaci singuratici, oameni care cosesc sau își îngrijesc animalele, meserii uitate, toate apar în fotografiile care spun povestea unor locuri din România necunoscute îndeajuns.

”Acum 8 ani m-am lăsat de fumat, de băut, am devenit vegetarian, și m-am lăsat și de pescuit care era marea mea pasiune. Nimeni nu fi crezut asta, nici chiar eu, și cumva fotografia a venit ca un înlocuitor. 

Trebuie să ieși des în natură ca să prinzi o dată momentul potrivit. Ieși de 10 ori și o dată îl prinzi. Sunt cazuri în care am stat și nouă zile pentru 30 de secunde de extaz. Nouă zile de agonie pentru 30 de secunde de extaz. Asta s-a întâmplat în Toscana în 2017.

Din România, multe fotografii îmi sunt dragi. Una dintre ele care îmi vine acum în minte cea cu mămăliga ciobanului din Râul Sadului, nea Bucur, care a făcut o mămăligă la ceaun și a scos-o și a întors-o în palmă. Mi-a rămas în minte, cu obrajii lui îmbujorați, roșii, și cu bucuria lui de pe fața, cu ochii care inspirau fericire, bucurie, că ne poate oferi puțin din puținul lui pe care îl are. 

Am învățat să mă bucur de lucrurile mărunte, de orice! Frumosul este peste tot în jurul nostru, trebuie doar să îl vezi, să îl bagi în seamă. Poate fi într-o floare, într-un ciripit de păsărele, într-o frunză care cade, în râsul unui copil, în orice. Trebuie doar să le vedem și să ne bucurăm de ele”, a povestit Jeno Major la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close