Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Marian Vanghelie, jumătate de miliard de euro în offshore-uri. Explicaţiile primarului suspendat de la Sectorul 5

Exces de putere: Marian Vanghelie, jumătate de miliard de euro în offshore-uri. Explicaţiile primarului suspendat de la Sectorul 5

Exces de putere: Marian Vanghelie, jumătate de miliard de euro în offshore-uri. Explicaţiile primarului suspendat de la Sectorul 5
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iul 2015   •   22:32

Oana Stancu a arătat, la "Exces de putere", cum au plecat 500 de milioane de euro din România, prin contracte atribuite de Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, unor "căsuţe poştale" din Republica Seychelles, stat insular din Oceanu Indian.

Pentru această afacere, procurorii DNA susţin că Marian Vanghelie a luat şpagă 20% din contractele de 500.000.000 de euro pe care le-a atribuit firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru.

Controlate şi nu deţinute pentru că Imob Lux Construct şi Dioma International Exim sunt două societăţi înregistrate în Seychelles şi Noua Zeelandă. De la aşa mare distanţă, cele două societăţi au făcut o performanţă teribilă: doar într-o singură zi au semnat contracte de cca 90 milioane de lei cu Primăria. Ulterior le-au subcontractat societăţii Teleelectron, care a făcut lucrări de mântuială, spun procurorii, apoi a intrat în insolvenţă.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Marian Vanghelie a negat că ar fi atribuit contracte companiilor offshore, arătând că, la Primăria Sectorului 5, au câştigat licitaţii doar companii româneşti.

"La noi s-au depus documente cu firme româneşti. În spatele lor nu poate şti nimeni cine este".

Mai mult, Vanghelie a insistat că, dacă numele său va fi legat vreodată de un astfel de contract cu firme offshore, el este dispus să facă "25 de ani de puşcărie". 



×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Exces de putere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close