Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv. Ce a declarat Florian Coldea la secție

Exclusiv. Ce a declarat Florian Coldea la secție

Exclusiv. Ce a declarat Florian Coldea la secție
17 Mai 2019   •   23:04

Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în operaţiunea de identificare, localizare şi aducere în ţară a omului de afaceri Nicolae Popa, operaţiunea fiind una de succes, a afirmat, joi, Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, care a fost audiat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) timp de trei ore.

Citește și: Exces de putere. Declarații-șoc: Gașca lui Kovesi, relații în grup

Citește și: Un candidat la europarlamentare acuză: Am fost bătut ca ultimul câine de șase indivizi corpolenți

Întrebat ce căutau în aeronava care l-a adus în ţară pe Nicolae Popa doi ofiţeri de la SRI, Coldea a spus: "SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa.

A fost considerată o operaţiune de succes, care reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Şi, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE".

Roxana Ciucă a aflat, în exclusivitate pentru Antena 3, ce a spus Florian Coldea în fața magistraților.

"Spunea că la Dumitrescu Marian, unul dintre cei doi ofițeri de la SRI din avion, a fost vorba despre un atentat la securitatea națională, pentru că i-a fost dezvăluită identitatea. 'Au fost comprimise încă de atunci activitățile viitoare ale SRI pentru că este foarte greu ca acesta să vină și să mai facă acte cu diferite identități', a spus Coldea.

Opt pagini a scris Florian Coldea în fața procurorilor de la Secția pentru investigarea magistraților", a spus reporterul Roxana Ciucă, vineri, la Exces de putere.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Florian Coldea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close