Antena 3 CNN Actualitate Experiment Antena 3: Ce este mai complicat, votul sau mersul la cumpărături?

Experiment Antena 3: Ce este mai complicat, votul sau mersul la cumpărături?

Nu este mai complicat să mergi la vot decât să mergi la hipermarket - îi liniştea preşedintele Klaus Iohannis pe alegători, în urmă cu două luni, când numărul infectărilor nu era atât de mare. În săptămâna alegerilor, Cetăţeanul C a pus în practică spusele preşedintelui şi a simulat procesul de votare, pas cu pas. A mers şi la hipermarket, pentru a vedea ce este mai complicat - votul sau cumpărăturile.

Experiment Antena 3: Ce este mai complicat, votul sau mersul la cumpărături?
Sursa foto: Sursa foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    22 Sep 2020   •   19:00

Cum până la alegeri mai sunt doar câteva zile, ne-am propus să vedem ce este mai complicat: să votezi, sau să mergi la hipermarket, să-ţi cumperi pâine. Aşa că am experimentat ambele scenarii din declaraţia preşedintelui.

Am găsit la Făurei o secţie pregătită de vot şi, chiar în prezenţa membrilor care vor fi şi duminică pe aceleaşi poziţii, începem simularea.

Accesul alegătorilor în secţia de votare este permis doar celor care au masca de protecţie pe figură. Dacă nu aveţi, nu-i problemă, veţi primi una la intrarea în secţia de votare. De asemenea, este recomandat să aveţi la dvs. şi un pix, pentru a evita interacţiunile inutile.

După ce am votat punem buletinele de vot în urnele corespunzătoare. Înapoiem ştampila și aici intervine noutatea. Lăsăm ştampila, ne luăm buletinul şi ne aplicăm singuri autocolantul pe buletin.

Ştampila este curăţată cu spirt sau soluţie pe bază de clor după fiecare utilizare. Iar la ieşire, votantul se mai dezinfectează o dată pe mâini. Potrivit normelor aprobate de Guvern, într-o secţie trebuie să se respecte tot timpul distanţa de 1 metru între persoanele prezente şi nu este permis accesul a mai mult de 5 alegători în acelaşi timp. Am văzut cum se desfăşoară procesul de votare, în condiţii optime, e timpul să mergem şi la cumpărături.

La hipermarket, nu avem voie să intram decât cu masca pe faţă. Dar, spre deosebire de secţia de votare, aici nu-ţi dă nimeni o mască gratuit, dacă nu ai, ci te trimit acasă.

Specialiştii în sănătate publică ne spun să evităm orice interacţiune inutilă cu obiectele din jur şi să păstrăm distanţa faţă de ceilalţi cumpărători. În niciun caz să nu ne atingem faţa cu mâinile şi să purtăm corect masca, astfel încât să acopere nasul şi gura.
 

 

×
Subiecte în articol: vot cumparaturi Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close