Antena 3 CNN Actualitate Social Devine oficial: Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise pe tot parcursul verii

Devine oficial: Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise pe tot parcursul verii

Un proiect de lege privind desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul epidemiei de COVID-19 interzice organizarea concertelor şi festivalurilor cu peste 1.000 de participanţi în România. Proiectul este în dezbatere pe site-ul Ministerului Culturii.

Devine oficial: Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise pe tot parcursul verii
Sursa foto: Pexels
29 Mai 2020   •   11:52

Astfel, Ministerul Culturii răspunde problemelor semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocați de lipsa unei decizii luate de autoritățile administrației publice. 

Proiectul de lege își propune să ofere un cadru de ”predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât și pentru participanți”, stabilind limita numărului de participanți dincolo de care organizarea unui eveniment este interzis pe timpul verii. 

”Până la data de 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenți mai mult de 1.000 de participanți simultan, atât în spații închise, cât și în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii pe site-ul Ministerului Culturii. 

×
Subiecte în articol: cocert festival interzis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close