Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea cere intervenţia CSAT în cazul poluării masive din nordul Capitalei

Gabriela Firea cere intervenţia CSAT în cazul poluării masive din nordul Capitalei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cazul poluării masive semnalate miercuri dimineaţă în Capitală şi câteva comune din jur. Pompierii intervin de câteva ore în zona Periş pentru a stinge incendiul care a făcut irespirabil aerul în mare parte din Capitală şi din localităţile limitrofe.

Gabriela Firea cere intervenţia CSAT în cazul poluării masive din nordul Capitalei
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Apr 2020   •   11:28

Un miros pestilenţial a trezit oamenii în toiul nopţii. Este vorba de miros provenit de la dejecţii arse pe terenul unei foste ferme de porci.

"Am solicitat intervenţia CSAT pentru că nu mai putem să privim nepăsători cum primim comunicate care nu conţin adevărul sau în totalitate adevărul, pentru că ce se întâmplă este clar ceva necurat, o mână criminală. Chiar şi primarul din Periş a spus că are informaţii că focul a fost pus intenţionat, deci nu mai vorbim acum de o poluare accidentală (...).

Am solicitat o intervenţie la cel mai înalt nivel, pentru că este siguranţa aerului pe care îl respirăm este ceva prioritar pentru siguranţa cetăţeanului.

Ministrul Mediului s-a ascuns, premierul nu a spus nimic, a apărut un secretar de stat şi a zis că e bine, că nu este grav. Nu e bine", a spus primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, miercuri, la Antena 3.

"Oficialii de la Ministerul Mediului ieşeau cu comunicate şi spuneau că de vină este traficul. Iată că acum, în perioadă de pandemie, nu este trafic.

Cu două zile în urmă, Ministerul Mediului a spus că e un incediu de vegetaţie, nu e grav, nu le-a spus cetăţenilor să ţină ferestrele închise, iar azi-noapte să izbucnească un aşa-zis incendiu la o fostă fermă de porci. (...)

Siguranţa cetăţenilor este grav afectată de această poluare masivă", a continuat Firea.

A fost o poluare extremă şi miercuri dis de dimineaţă în nordul Capitalei, dar şi în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş.

Încă de la primele ore ale dimineţii, se simţea un aer irespirabil şi oamenii au început fie să iasă cu maşinile pe stradă să vadă ce să întâmplă, fie să posteze pe reţele de socializare.

Firea cere intervenţia CSAT în cazul poluării


 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea CSAT poluare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close