Antena 3 CNN Actualitate Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: "Se vorbește de 5.000 - 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă!"

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: "Se vorbește de 5.000 - 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă!"

Florian Bodog a vorbit joi, în exclusivitate la Antena 3, despre datele raportate de autorități care arată numărul celor răpuși de COVID-19. "Se vorbește între 5.000 și 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă!", a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: "Se vorbește de 5.000 - 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă!"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Mai 2021   •   11:46

Florian Bodog consideră că datele cu raportările exacte au fost ascunse de către autorităţi.

"Din punct de vedere tehnic este posibil să apară diferenţe de raportare, dar aceste diferenţe de raportare se reglează în mod normal în 24/48 de ore, indiferent în platforma în care se raportează şi indiferent de structura care raportează aceste decese. Ceea ce mă uimeşte pe mine este faptul că, au fost practic ascunse aceste cifre. Cifra este uriaşă.

"Se vorbește între 5.000 și 7.000 de decedați care nu sunt raporați. Cifra este uriaşă!"

Teamă îmi este, că ceea ce am spus noi şi la sfârşitul anului trecut, înainte de alegeri şi ceea ce s-a întâmplat în acest an, se va adeveri. Au fost "coafate" raportările, în aşa fel încât să se poată organiza alegeri, în aşa fel încât să se poată raporta că Guvernul, că Ministerul Sănătăţii îşi face datoria.

Toţi parlamentarii ar fi trebuit să voteze comisia de anchetă, în aşa fel încât să se facă lumină. Atâta timp cât vor exista semne de întrebare asupra acestui lucru, populaţia României nu va căpăta mai multă încredere în autorităţile medicale, din păcate.

Florian Bodog despre declaraţia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă

Acum asta este o scuză, că nu se operează certificatele de deces. Certificatele de deces sunt formulare cu regim special. Toate sunt numerotate şi din câte ştiu eu, toate decesele de COVID se raportează în aceeaşi zi, la momentul completării certificatului. Şi asta nu se compleatează cu întârziere (...) Raportările trebuiesc făcute şi nu mai trebuiesc cosmetizate datele. Asta este secretul să avem date la zi", a spus Florian Bodog, în exclusivitate la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a dezvăluit, joi, că cifrele sunt şi cu 500 de decese mai puţin, în cazul spitalelor care au dus greul pandemiei.

În acest caz, Ioana Mihăilă, a cerut DSP-urilor clarificări referitoare la diferenţele de raportare.

Citiţi şi: Ioana Mihăilă anunţă câţi români au murit, de fapt, de COVID: "Sunt diferenţe de raportare de până la 500 de cazuri la unele spitale"
 

×
Subiecte în articol: Florian Bodog raportări COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close