Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: 1 iunie, prea devreme ca să renunțăm la masca de protecție

Florin Cîțu: 1 iunie, prea devreme ca să renunțăm la masca de protecție

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la Palatul Victoria, că până ce nu se atinge ținta de 10.000.000 de români vaccinați nu poate fi luată în considerare decizia de a renunța la masca de protecție.

Florin Cîțu: 1 iunie, prea devreme ca să renunțăm la masca de protecție
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Apr 2021   •   17:31

Acesta a precizat că în acest moment există câteva propuneri pentru a se redeschide anumite sectoare precum HORECA sau instituțiile culturale.

"Aș vrea să fie redeschis totul mai devreme, dar sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii. Știu că sunt avansate discuții pentru teste pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română. Vom vedea cum vor arăta în final, dar acestea din ceea ce știu eu până acum.

Întrebat dacă vom renunța la mască de la 1 iunie, Florin Cîțu a răspuns:

"După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască. La 1 iunie este cam devreme să renunțăm la mască. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10.000.000 de cetățeni vaccinați. Până atunci nu are sens să discutăm despre așa ceva", a spus Florin Cîțu.

În urmă cu o zi, secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre posibilitatea unei relaxări a restricţiilor în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Întrebat de către Sabina Iosub cum arată în prezent România, din punct de vedere sanitar, Andrei Baciu a răspuns:

"Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close