Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   19:22

Premierul Florin Cîțu va conduce Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

Florin Cîţu: ''O să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii''

''Odată cu propunerea de revocare din funcţia ministrului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern, pentru sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, alte acte normative care nu suportă amânare'', a declarat Florin Cîţu.

Potrivit surselor Antena 3, printre primele măsuri pe care le va lua Cîţu în calitate de interimar la Ministerul Sănătăţii se va număra anularea ordinului emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care conţine noile criterii de carantiare.

Marţi seară, cu câteva ore înainte de a fi demisă, Andreea Moldovan a spus că "Bucureștiul este de carantinat" luând în calcul atât noua cât şi vechea grilă de analiză a indicației de carantină. 

"Aceste criterii au fost discutate în comitetul tehnico-științific, un comitet interministerial de analiză și decizie", a spus Moldovan, care a recunoscut că nu a vorbit cu premierul pe tema ordinului.

Vlad Voiculescu revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineaţa de către premierul Florin Cîţu. Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Comunicatul oficial al Guvernului: ''Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi''.

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare

Ultimul scandal care a dus la demiterea conducerii Ministerului Sănătăţii a fost aseară, când în monitorul oficial a fost publicat un ordin de carantină pentru Capitală.

Ordinul nu avea avizul Comitetului pentru situaţii de urgenţă, el a fost emis de secretarul de stat Andreea Moldovan. Premierul şi membrii Guvernului nu au fost înştiinţaţi de acest lucru

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Înte timp, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close