Antena 3 CNN Actualitate Florin Cițu, după tragedia de la Victor Babeș: Nu putem să garantam că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla

Florin Cițu, după tragedia de la Victor Babeș: Nu putem să garantam că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, că indidentul de la Spitalul Victor Babeș în urma căruia trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen, a fost un accident și că nu poate garanta că ceva similar nu se va mai întâmpla.

Florin Cițu, după tragedia de la Victor Babeș: Nu putem să garantam că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Apr 2021   •   23:06

"Trei persoane au decedat. În acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor îndoliate. Din ce știm până acum, se pare că este un accident.

A început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne. I-am cerut că acheta să fie cât mai rapidă și transparentă. Toți vinovații trebuia să răspundă. Suntem în luptă și război cu această pandemie de un an de zile. Presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm. Campania de vaccinare este singura soluție.

De ce am ieși în această seară și era important? Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să venim să comunicăm, să explicăm. De aceea l-am adus pe domnul Arafat. Ceea ce știm până acum. Nu trebuie să mai fugim de comunicare.

Vom încerca să avem mai multe paturi de ATI, așa cum am cerut acum două luni de zile.

Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Eu sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână."

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu victor babes
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close