Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu: "De azi, în România vă puteţi vaccina fără programare în orice centru. Veţi vedea că după aceea începe o altă viaţă"

Florin Cîţu: "De azi, în România vă puteţi vaccina fără programare în orice centru. Veţi vedea că după aceea începe o altă viaţă"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Maratonul Vaccinării din Bucureşti că, începând din data de 7 mai, românii se pot vaccina la orice centru deschis în acest sens, fără programare.

Florin Cîţu: "De azi, în România vă puteţi vaccina fără programare în orice centru. Veţi vedea că după aceea începe o altă viaţă"
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   18:20

Cîţu şi-a reiterat îndemnurile la vaccinare, felicitându-i pe organizatorii evenimentului din București şi susținând că, pentru cei vaccinați, începe "o altă viață".

"Un eveniment care arată o organizare exemplară. Trebuie felicitați organizatorii, UMF (Universitatea de Medicină şi Farmacie, n.r.), medicii care au venit să vaccineze voluntar (...) Am spus că vom depăși, azi, 3,5 milioane de persoane vaccinate şi aşa a fost. (...)

Florin Cîţu: Veţi vedea că după vaccinare începe altă viaţă

Însă mult mai important este că, începând de astăzi, în România, vă puteți vaccina fără programare. Vă alegeți centrul de vaccinare, mergeți şi vă vaccinați. Nu cred că există vreun alt exemplu (similar) în Europa.

Este un efort important. Am făcut acest efort, de a ne asigura că avem dozele necesare, pentru ca românii care vor să se vaccineze să o poată face fără să stea la coadă.

Am convingerea că acest efort va fi apreciat, mai ales că toţi vrem să revenim la normalitate cât mai repede.

Cu cât ne vom vaccina mai repede - şi avem dozele necesare - cu atât mai repede vom putea reveni la viaţa dinainte de pandemie.

Vă încurajez - pe cei care încă nu aţi făcut-o - să veniți să vă vaccinați. Este rapid, ușor, nu stați mult şi după ceea veți vedea că după aceea începe o altă viață.E important ce se întâmplă astăzi la București (...)

Florin Cîţu: Vor mai urma astfel de evenimente şi voi fi prezent să le susţin, pentru a face, la 1 iunie, un pas important spre revenirea la normalitate

Şi în spitalele militare se vaccinează non-stop. Vor mai urma astfel de evenimente. Voi fi şi eu acolo, să le susțin.

Doar așa putem vorbi de un pas important de la 1 iunie. Nu va fi o revenire totală, de 100%, dar este un pas important iar deciziile pe care le vom anunța în curând vor arăta că România este pe drumul cel bun şi mai aproape de normalitate"", a spus prim-ministrul.

Maratonul Vaccinării din București se desfășoară în perioada 7 - 10 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Națională. 1.000 de voluntari lucrează în aceste centre iar cetățenii se pot prezenta non-stop, doar cu buletinul, inclusiv noaptea, fără a mai prezenta declarația pe proprie răspundere.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Maratonul vaccinării
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close