Antena 3 CNN Actualitate Premierul Florin Cîţu, întrebat dacă-l schimbă pe Vlad Voiculescu: "Remanierea se face, nu se discută. Să vedem dacă mai există onoare în România"

Premierul Florin Cîţu, întrebat dacă-l schimbă pe Vlad Voiculescu: "Remanierea se face, nu se discută. Să vedem dacă mai există onoare în România"

Ministrul Sănătăţii şi-a început, duminică, o declaraţie de presă în urma scandalului evacuării Spitalului Foişor, la câteva zeci de secunde după ce a început conferinţa de presă a premierului Florin Cîţu, în care acesta a vorbit despre obiectivul de 1.600 de paturi la ATI.

Premierul Florin Cîţu, întrebat dacă-l schimbă pe Vlad Voiculescu: "Remanierea se face, nu se discută. Să vedem dacă mai există onoare în România"
de Adrian Iclozan    |    11 Apr 2021   •   16:13

Între Vlad Voiculescu şi Florin Cîţu, televiziunile, inclusiv Antena 3, nu au avut decât soluția de a difuza, alternativ, fragmente din alocuțiunile celor doi.

Antena 3 notează că premierul dă de înțeles că ministrul Sănătății ar putea fi schimbat din funcție. De asemenea, în timp ce premierul Cîţu a susținut o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu a susținut doar o simplă declarație, fără să accepte întrebări din partea jurnaliștilor.

Cîţu: "Să vedem dacă mai există onoare în România"

"Avem 1531 de paturi la ATI şi doar şase paturi libere la nivel național. Este nevoie de 1.600 de paturi şi este nevoie de ele acum, acest obiectiv nu a fost îndeplinit. Este o evoluție pozitivă a numărului de persoane infectate, am ajuns la un platou şi începem să scădem.

În același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și mai multe persoane în ATI. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare.

Acest val poate va dura două - trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare", a spus Cîţu.

Întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate, după scandalul de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a răspuns că "este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România".

El a fost întrebat la cine se referă şi s-a întrebat, retoric, dacă este normal să intervină prim-ministrul "să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri".

"În această situație trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic, și anume pandemia. Trebuie să folosim toate resursele pentru a rezolva această problemă", a adăugat Cîţu.

Premierul a afirmat, de asemenea, că în secția ATI de la Spitalul Foișor sunt deja 20 de persoane, dintre care una a murit.

Cîţu: "Remanierea sau o decizie în privința unui ministru o ia doar premierul. Revocarea se decide, nu se anunță înainte"

În contextul în care mai mulți lideri PNL au cerut remanierea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a fost întrebat dacă va propune acest lucru.

"Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a răspuns Florin Cîţu.

În timp ce premierul făcea aceste declaraţii, Vlad Voiculescu spunea, la ministerul Sănătăţii, că i-a sunat personal pe cei evacuaţi vineri seară din Spitalul Foişor şi aceştia şi-au exprimat solidaritatea cu cei care se luptă pentru viaţă, în urma infecţiei cu COVID.

"Am vorbit cu toţi pacienţii externaţi, i-am sunat personal în cursul zilei de ieri şi de azi. Fără excepţie, oamenii şi-au declarat solidaritatea cu cei care luptă pentru viaţă. Fără excepţie, oamenii au fost impresionaţi de faptul că la Spitalul Foişor pacienţi care au nevoie de terapie intensivă sunt ajutaţi să lupte pentru vieţile lor", a spus el.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Vlad Voiculescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close