Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru al Sănătăţii, despre situaţia dramatică de la Suceava: ''Personalul medical este speriat. Nu trebuie să îi ameninţăm!''

Fostul ministru al Sănătăţii, despre situaţia dramatică de la Suceava: ''Personalul medical este speriat. Nu trebuie să îi ameninţăm!''

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre situaţia dramatică de la Suceava, unde sute de medici şi pacienţi sunt infectaţi cu Covid-19.

Fostul ministru al Sănătăţii, despre situaţia dramatică de la Suceava: ''Personalul medical este speriat. Nu trebuie să îi ameninţăm!''
Sursa foto: Antena 3
03 Apr 2020   •   12:36

Florian Bodog, manager al Spitalului Clinic Județean Oradea, a spus că vorbeşte în fiecare zi cu colegii săi, medicii de la Suceava. ''Vorbesc şi cu asistentele, cu infirmierele. Eu le liniştesc, încerc să întreţin în spital o atmosferă calmă. Personalul medical este speriat şi nimeni nu discută cu ei şi li se explică exact care este situaţia'', a spus  Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, în exclusivitate la Antena 3.

''Este grav că s-a ajuns în această situaţie şi practic trebuia gestionată mai bine această situaţie de la început, pentru a nu pune în pericol pacienţii şi personalul medical. Sănătatea fiecărui medic este preţioasă şi valorează greutatea în aur a doctorului respectiv pentru orice ţară, nu doar pentru România.

Eu îmi doresc ca acest nou manager militar să stabilească exact care sunt medicii, care sunt pacienţii care trebuie să fie ţinuţi sub observaţie, în carantină, care trebuie să fie trataţi, în aşa fel încât situaţia să revină la normal (...) Nu trebuie să îi pedepsim, să nu încercăm să îi ameninţăm. Practic, noi trebuie să le asigurăm condiţii de muncă în aşa fel încât ei să salveze cât mai multe vieţi.

Dacă îi ameninţăm, ei oricum sunt speriaţi. Eu sunt în spital şi vorbesc în fiecare zi cu colegii mei, nu numai cu medicii. Vorbesc cu asistentele, cu infirmierele. Eu le liniştesc, încerc să întreţin în spital o atmosferă calmă. La noi, la Oradea nu este o situaţie foarte gravă în momentul de faţă. Practic, sunt două spitale. Spitalul Judeţean nu este contaminat, spre deosebire de spitalele din jur. Bistriţa, Arad, Baia-Mare au probleme de contaminare.

Personalul medical este speriat şi dacă nimeni nu discută cu ei şi li se explică exact care este situaţia, dacă există această secretomanie din partea autorităţilor (...), gândiţi-vă ce temeri au pacienţii. Mă întâlnesc în Urgenţă cu pacienţi care vin pentru alte probleme de cât probleme legate de coronavirus şi vreau să vă spun că refuză internarea, chiar dacă ar necesita, poate supraveghere, anumite intervenţii. Refuză internarea şi spun, domnule profesor, venim după ce se mai linişteşte. Locurile din spital sunt pentru necesare acum pentru oamenii care sunt cu această boală'', a spus Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Fostul ministru al Sănătăţii, despre situaţia dramatică de la Suceava: ''Personalul medical este speriat. Nu trebuie să îi ameninţăm!''

×
Subiecte în articol: Florian Bodog Suceava
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close