Antena 3 CNN Actualitate Fraude la Bac: 108 elevi au fost ELIMINAŢI

Fraude la Bac: 108 elevi au fost ELIMINAŢI

Fraude la Bac: 108 elevi au fost ELIMINAŢI
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Iul 2015   •   19:43

Un număr de 108 elevi de la Colegiul Tehnic din Ştei au fost eliminaţi de la Bac, după ce au fost verificate imaginile de pe camerele de supraveghere din sălile de examen. 

 
Filmările au arătat că elevii fie au copiat, fie au încercat să facă asta, cu acordul profesorilor care au asistat la probe. 
 
Poliţia face cercetări în acest caz de fraudare masivă, iar profesorii care vor fi găsiţi vinovaţi şi-ar putea pierde definitiv locul în învăţământ. 
 
Scandalul a început după ce o profesoară a reclamat la minister că au fost similitudini între 42 de lucrări. A fost trimis Corpul de Control în Bihor. Pentru a lămuri situaţia, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a trimis corpul de control la colegiul din Bihor. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut plângere la poliţie. 
 
După ce au vizionat 42 de ore de înregistrări din sălile de examen de la Colegiul tehnic din Ştei, anchetatorii şi inspectorii şcolari au confirmat frauda de proporţii. În 10 din cele 14 săli absolvenţii au copiat, iar de multe ori au fost ajutaţi chiar de profesoriii supraveghetori. 
 
Directorul Colegiului şi-a criticat colegii care au participat la fraudă şi spune că are informaţii potrivit cărora s-a copiat şi la alte licee din oraş. 
 
Unii profesori din Colegiul tehnic lasă să se înţeleagă că nu e prima oară când se întâmplă fraude la bacalaureat. 
 
Comisia de disciplină a Inspectoratului va audia atât elevii, cât şi profesorii supravegehtori şi pe cei din comisia de bacalaureat. Şi poliţia a început o anchetă, iar în cazul profesorilor sancţiunile pot ajunge până la eliminarea din sistem. 
 
Elevii care au fost prinşi că au copiat nu vor mai avea voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. 

AFLĂ AICI REZULTATELE DE LA BACALAUREAT 2015

VEDEŢI NOTELE PE JUDEŢE

×
Subiecte în articol: BACALAUREAT 2015 rezultate bacalaureat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close