Antena 3 CNN Actualitate Furnizorii: Amânarea plăţilor e prea permisivă

Furnizorii: Amânarea plăţilor e prea permisivă

Doar persoanele aflate în somaj tehnic, care câştigă mai puţin decât salariul minimul pe economie sau care nu au deloc venituri ar trebui să beneficize de amânarea plăţii utiltăţilor, spun furnizorii din sectorul energetic. Altfel, tocmai aceste companii care trebuie să asigure un serviciu vital riscă să intre în colaps

Furnizorii: Amânarea plăţilor e prea permisivă
Sursa foto: Pixabay
07 Apr 2020   •   12:21

Furnizorii de apă, gaze, servicii de salubritate, telefonie, internet şi cablu cer politicienilor să permită amânarea plăţii ratelor doar pentru cei care nu pot să îşi plătească facturile. Dacă toată lumea va beneficia de aceasta facilitate, fără încasări, aceste companii vor ajunge pe butuci, spun companiile din sectorul energetic.

''Ideea este bună, doar că felul în care a ieşit proiectul de lege nu este în regulă, pentru că aşa cum aţi observat categoria de benficiari în momentul de faţă este mult prea largă. Ar trebui să fie mult bine delimitat şi să se aplice celor care au nevoie reală, celor aflaţi în somaj tehnic, celor care înainte de criză aveau deja un nivel de venit sub salariu minim pe economie şi noi am inclus şi categoria celor care au venituri nefiscalizate, care muncesc la negru'', a spus la Antena 3, Radu Dudău, expert eficienţă energetică.

Aceste facilităţi ar trebui acordate înceapă cu luna iunie sau iulie, când rezervele financiare ale populaţie se vor epuiza, iar situaţia economică se va înrăutăţi, susţin furnizorii de utilităţi.

În plus, consultanţii financiar susţin să populaţia are la îndemână propriile pârghii pentru a reduce consumul, dacă oamenii nu îşi permit plata facturilor.

Furnizorii: Amânarea plăţilor e prea permisivă

 

 

 

×
Subiecte în articol: plati facturi radu dudau bani furnizori
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close