Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, despre scandalul politic pe carantina de lângă Capitală: ''Este multă birocraţie. Viaţa cetăţenilor este îngreunată!''

Gabriela Firea, despre scandalul politic pe carantina de lângă Capitală: ''Este multă birocraţie. Viaţa cetăţenilor este îngreunată!''

Gabriela Firea critică măsura de carantinarea celor 14 localităţi din jurul Capitalei. Este vorba despre: Otopeni, Măgurele, Alunişu, Dumitrana, Pruni, Vârteju, Corbeanca, Ostratu, Petreşti, Tamaş, Popeşti-Leordeni, Dobroieşti, Fundeni, Mogoşoaia. Prim-vicepreşedintele PSD spune că măsura îngreunează viaţa oamenilor.

Gabriela Firea, despre scandalul politic pe carantina de lângă Capitală: ''Este multă birocraţie. Viaţa cetăţenilor este îngreunată!''
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    22 Noi 2020   •   21:17

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre modul în care a fost decisă carantinarea localităţilor din jurul Capitalei.

''Am concluzionat că este o hărnicie a unor persoane care realmente nu se pricep la acest domeniu, şi a nu te pricepe, nu este o ruşine atât de mare, nu ne-am născut învăţaţi (...) Este deja o aroganţă pe care o constat. Pur şi simplu suntem unici, dar din păcate unici la capitolul negativ, să carantinăm localităţi care pur şi simplu nu pot fi carantinate la modul propriu.

De exemplu, toate instituţiile importante ale judeţului Ilfov sunt în municipiul Bucureşti, precum Prefectura judeţului Ilfov, Consiliul Judeţean al judeţului Ilfov, Spitalul Judeţean Ilfov. Toate sunt în Capitală.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre bucureştenii care şi-au construit s-au cumpărat case în judeţul Ilfov vin zilnic la serviciu, şi pleacă din Capitală către localităţile din jurul Bucureştiului. Măsura luată nu face altceva, decât să îngreuneze viaţa oamenilor prin faptul că se naşte o birocraţie. Fiecare se va gândi, de unde îşi procură declaraţia, să bifeze motivul pentru care iese din casă. Pentru o persoabă activă care are la îndemână un smartphone, nu va fi aşa o corvoadă, dar haideţi să ne imaginăm o situaţie. O doamnă sau un domn mai în vârstă, are nevoie să ajungă la spitalul judeţean şi acea persoană este oprită de Poliţie. De unde scoate un smartphone, o declaraţie unde să aibă bifat, drumul către Spitalul Judeţean Ilfov.

Este multă birocraţie, este îngreunarea vieţii cetăţenilor şi nu are cum să fie un rezultat, câtă vreme există un flux permanent între Bucureşti şi judeţul Ilfov, acesta fiind circularea în jurul Capitalei, iar cetăţenii sunt nevoiţi să trăiască aşa'', a spus Gabriela Firea, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Gabriela Firea, despre carantinarea localităţilor din jurul Capitalei: ''Ferească Dumnezeu de prostul harnic!''
 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea birocratie carantină Ilfov
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close